FLYTTET HJEM TIL TV-KONA: Rafael Van der Vaart havnet i Hamburg for å bo nærmere kona og sønnen i Tyskland. I går ble det kjent at paret skilles. Foto: AFP  / JAVIER SORIANO / SCANPIX NTB
FLYTTET HJEM TIL TV-KONA: Rafael Van der Vaart havnet i Hamburg for å bo nærmere kona og sønnen i Tyskland. I går ble det kjent at paret skilles. Foto: AFP / JAVIER SORIANO / SCANPIX NTBVis mer

- Jeg har personlige problemer

Rafael van der Vaart etter slagene mot kona.

(Dagbladet): De er blitt kåret til årets kjendispar i Tyskland, men i går ble det kjent at Rafael og Sylvie van der Vaart går hvert til sitt.

Det skjer etter en voldsepisode på nyttårsaften, da HSVs playmaker slo kona i bakken foran sjokkerte gjester på egen fest.

Nå skilles det nederlandske paret, Sylvie tar med seg sønnen Damian (6) og flytter ut. Tidligere Tottenham-måljeger Rafael van der Vaart skal konsentrere seg om fotballkarrieren.

Avisa Bild snakket med 29-åringen da han stilte på Hamburger Sportsverein-trening i går. Da kom han med et løfte til supporterne.

Trøbbel - Jeg kan kan bare love at jeg skal gjøre alt for å prestere maksimalt for klubben min. Fansen vil se den gamle Rafael, selv om jeg har personlige problemer, sier van der Vaart.

Siden returen fra Premier League har han bare scoret ett mål på 11 kamper, mens HSV ligger på en skuffende 10. plass.

Van der Vaart er kvitt leggskaden og nå venter treningsleir i Abu Dhabi før sesongen fortsetter med bortekamp mot Nürnberg 20. januar.

Mange feil - Jeg må bare pakke vekk de personlige problemene, jeg må være profesjonell. Jeg har gjort mange feil, men jeg skal være der ute, sier van der Vaart.

TV-SHOW: Modellen og TV-verten Sylvie van der Vaart hadde med seg ektemannen på skjermen i gameshowet «Wetten Dass» i oktober. Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay / SCANPIX NTB
TV-SHOW: Modellen og TV-verten Sylvie van der Vaart hadde med seg ektemannen på skjermen i gameshowet «Wetten Dass» i oktober. Foto: REUTERS / Wolfgang Rattay / SCANPIX NTB Vis mer

HSV-direktør Frank Arnesen er ikke i tvil om at stjernespilleren vil levere i bundesligaen igjen.

- Vi skal støtte Rafa, beskytte ham og gi ham tid. Han elsker fotball, og det vil hjelpe ham. Dessuten er en han en sterk person. Han vil prestere på et høyt nivå, og jeg er der for ham hvis han trenger meg, sier dansken.

For van der Vaart og kona er det ingen vei tilbake. Ekteskapet er over etter sju år, bekrefter TV-kjendis Sylvie (34). De to er Tyskland og Nederlands svar på David og Victorie Beckham.

- Vi har dessverre glidd fra hverandre over tid. Det har vært en gradvis prosess som viste seg vanskelig å stoppe. Selv om det kan høres rart ut, så elsker vi og respekterer vi fortsatt hverandre, sier Sylvie.

TIL ABU DHABI: Rafael van der Vaart og HSV dro på treningsleir i går. Foto: EPA / AXEL HEIMKEN / SCANPIX NTB
TIL ABU DHABI: Rafael van der Vaart og HSV dro på treningsleir i går. Foto: EPA / AXEL HEIMKEN / SCANPIX NTB Vis mer