Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sykling:

- Jeg har prøvd å glemme dusjinga litt. Det gjør så vondt

Skrapet seg skikkelig opp under velt. Så syklet han 10 mil til.

VONDT: Syklist Petter Theodorsen pådro seg en del sår og skraper etter at forhjulet hans ble klippet ned av en konkurrent under etapperitt i Portugal nylig: - Dusjing? Jeg har forsøkt å glemme det litt. Det gjør så vondt, sier han. FOTO: Privat
VONDT: Syklist Petter Theodorsen pådro seg en del sår og skraper etter at forhjulet hans ble klippet ned av en konkurrent under etapperitt i Portugal nylig: - Dusjing? Jeg har forsøkt å glemme det litt. Det gjør så vondt, sier han. FOTO: Privat Vis mer

(procycling.no): Lagkompis Eirik Bruland foreviget bildet av en blodig oppskrapet Petter Theodorsen på hotellrommet under etapperittet Volta ao Alentejo.

21-åringen fra Gjerdrum i Akerhus veltet på den fjerde etappen. En annen rytter, som trolig forsøkte å svinge unna noe som lå i veibanen, endte opp med å kjøre inn i forhjulet hans.

Det førte til at alle eikene i hjulet hans knakk tvers av, og Theodorsen - han endte sidelengs i et parti med dårlig, portugisisk asfalt.

- Det var bom stopp, ja. Forhjulet gikk ikke rundt, og så ut som et åttetall etterpå, forteller Theodorsen til procycling.no.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TØFF JOBB: Petter Theodorsen ble tatt bilde av på hotellrommet etter velten på den 4. etappen av Volta ao Alentejo. Han lot seg ikke stoppe den dagen, og fullførte de siste ti milene som gjensto av etappen.
TØFF JOBB: Petter Theodorsen ble tatt bilde av på hotellrommet etter velten på den 4. etappen av Volta ao Alentejo. Han lot seg ikke stoppe den dagen, og fullførte de siste ti milene som gjensto av etappen. Vis mer

- Du sto av den etappen?

- Nei, jeg kjørte til mål først. Det var vel rundt 10 mil igjen. Jeg var gira og litt oppspilt. Jeg kom meg opp i hovedfeltet igjen, og fant ut at klossen under skoen var knekt tvers av. Da måtte jeg slippe meg tilbake i følgebilen igjen, skifte sko og kjøre meg opp én gang til. Jeg var med i finalen og hjalp lagkameratene mine de siste kilometerne. Jeg var fast bestemt på å starte dagen etter, også. Da jeg så kom i mål, og fikk roet meg ned litt, føltes det ikke like bra. Og det ble verre og verre utover kvelden, forteller han.

Gruer seg til dusjen

Syklister er noen hardhauser. Mens det er ski-VM i Lahti, og Emil Iversen i hvert fall lander mykt på rumpa, så er det sjelden noe som heter myk landing i sykkelsporten.

Må du nedpå, og du kun har et tynt lag med lycra utenpå kroppen, ja - da er det nødt til å ende med skrammer.

Deretter er både soving og dusjing mindre morsomme oppgaver på programmet for morgendagens sykkelstjerner.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- STIVT OG VONDT: Mandag var Petter Theodorsen tilbake på trening med sykkelen, og han regner med at han starter neste ritt for Sparebanken Sør.
- STIVT OG VONDT: Mandag var Petter Theodorsen tilbake på trening med sykkelen, og han regner med at han starter neste ritt for Sparebanken Sør. Vis mer

- Dusjing? Jeg har prøvd å glemme det litt. Det gjør vondt, i hvert fall om du setter strålen rett på såret. Jeg prøver å dekke det til i dusjen. Det har i hvert fall fungert før. Sovinga er litt av og på.

- Hvordan har du det nå?

- Det går overraskende greit. Jeg var ute og trente i stad. Det er vondt og stivt. Spesielt et område rundt kneet, som fikk den største smellen. Man kjenner det godt når det rister. Og så mangler det litt hud på leggen.

Regner med å starte neste ritt

Under femdagersrittet Volta ao Alentejo har mannskapet fra Sørlandet hatt selskap av Team Coop.

Nå fortsetter ferden videre alene. En treukersperiode i Portugal inneholder Classica da Arrabida og Classica Aldeias do Xisto de to kommende helgene.

Theodorsen tar tida til hjelp, og regner med han kan starte også rittet kommende helg.

- Det kommer an på kroppen, men det går nok greit.

Hvis ikke går det alltids an å lese litt mer til eksamensperioden som starter i midten av neste måned.

- Et par dager etter at jeg er hjemme fra den turen her, har jeg en eksamen i juridisk metode og rettskildelære. Det er vel pensum på rundt 450 sider til denne prøven. Jeg har lest mer det siste halvåret, enn jeg har gjort i resten av livet til sammen. Det er ikke kødd, engang! forteller jusstudenten.

Litt amputert uten spurtere

Sparebanken Sør fikk en hektisk start på årets konkurransesesong. Alt før rittet kom i gang var Herman Dahl nødt til å melde pass grunnet sykdom.

Fridtjof Røinås sto av på førsteetappen. Dermed var Stian Remmes gutter to spurtere i manko.

- Det blir jo litt amputert, ettersom de siste etappene hadde passet både Fridtjof og Herman bra. Jeg synes likevel laget har vist seg fra en god side, selv om det kanskje ikke alltid vises på resultatlistene. Andreas Vangstad har vært i godt slag. I går lekte han med bruddkameratene sine. De var fire andre i bruddet som vendte seg mot ham, og så kjører han rett i fra dem i stedet og kjører et solobrudd i tre mil.

- Så alt i alt er dere godt fornøyde?

- Absolutt. Vi har fått en knallhard start på sesongen og har kjent litt på hvor lista ligger.

Volta ao Alentejo hadde også selskap av WorldTour-mannskapet Movistar. Det var til slutt Carlos Barbero som vant rittet sammenlagt. Norske Krister Hagen (Team Coop) tok en fin-fin fjerdeplass.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media