Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Jeg har registrert at det ønskes mer åpenhet fra NFFs administrasjon. Det kan nok være slik at min åpenhet ikke var det man var ute etter»

Aasland om e-posten.

BLÅSER UT: Ronny Aasland i Norges Fotballforbund gikk til knallhardt angrep på navngitte personer i fotballnorge. Det gjorde han med forsett. Foto: NTB Scanpix
BLÅSER UT: Ronny Aasland i Norges Fotballforbund gikk til knallhardt angrep på navngitte personer i fotballnorge. Det gjorde han med forsett. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet) Ronny Aasland sier han står inne for den knallharde kritikken han kommer med i en e-post til en rekke sentrale personer i fotballnorge.

Direktør for strategi og forretningsutviklingi Norges Fotballforbund, det er Aaslands tittel, mener e-posten uttrykker hans «opplevelse av hvordan organisasjonen blir svekket og angrepet».

- Bakgrunnen for denne svært personlige og direkte tilbakemeldingen til kollegaer og representanter for fotballen er sammensatt. Jeg stiller spørsmål om motivene - og de kan være flere og mer sammensatt en det som fremkommer i mailen, skriver han i en uttalelse til Dagbladet.

- Jeg stiller spørsmål om kunnskapen de besitter, og om skadene det påfører norsk fotball. Og den svært bevisste regien som ligger bak, fortsetter NFF-direktøren.

Skuffelse Utblåsningen til Aasland kommer etter flere oppslag om pengebruken i NFF i VG de siste dagene, og saker om maktkampen mellom NFF og NTF i Dagbladet.

Mens Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball har forhandlet om en ny hovedavtale, der store penger står på spill, har den såkalte grasrota i norsk fotball skrudd på alarmen i frykt for at eliten skal tilrive seg makt over de kommersielle rettighetene.

Samtidig har VG skrevet flere saker om pengebruken i NFF de siste årene, der Einar Schultz og Stig-Ove Sandnes har vært blant de kritiske røstene.

De to får krass kritikk av Ronny Aasland i den aktuelle e-posten.

- Jeg har hatt personlige samtaler og forsøkt å forstå, og gi mine råd for et kontruktivt samarbeid. Formen på min tilbakemelding preges vel av skuffelsen over å se at jeg ikke har lykkes med det. Men jeg innestår selvfølgelig for det jeg har skrevet, sier direktøren.

- Jeg har registrert at det ønskes mer åpenhet fra NFFs administrasjon. Det kan nok være slik at min åpenhet ikke var det man var ute etter.

Forhandlinger Aasland forteller samtidig at han fikk et «realt og konstruktivt svar» fra Einar Schultz i går kveld.

- Det setter jeg pris på. Det eneste jeg beklager er at fokuset på en fantastisk organisasjon igjen preges slik vi nå gjør, og håper at all den gode aktiviteten kan komme i fokus, skriver Aasland i uttalelsen.

E-posten ble sendt i går, fredag, dagen før forbundstinget møtes på Ullevaal Stadion.

Samtidig fortsetter forhandlingene mellom NFF og Norges Toppfotball (NTF), om den nye hovedavtalen som bestemmer maktforholdet i norsk fotball hva gjelder de kommersielle rettighetene til de øverste divisjonene i Norge.