«Jeg har så sinnssykt lyst til å spille»

I helga skulle han egentlig vise seg fram for landslagsledelsen i seriekamp mot Denilizispor. I stedet ble det operasjon av hans betente høyre lilletå.

ISTANBUL (Dagbladet): Fra sykehuset i Istanbul bar det rett i møte og en hyggelig prat med assisterende landslagstrener Stig Inge Bjørnebye. På møtet ga Carew klar beskjed om at han er meget motivert for å spille på landslaget igjen.

-  Jeg har så sinnssykt lyst til å spille mot Italia, smiler Carew, omtåket og tydelig preget av at det bare er et par timer siden operasjonen.

Men:

-  Sånn sett kom jo denne operasjonen ubeleilig. Jeg skal ligge med foten høyt opp i to dager, og ikke gjøre noe. Men jeg har godt håp om å kunne trene med ball igjen i løpet av én uke. Allerede mandag sa legen at jeg kunne trene styrke, og kanskje løpe litt.

Svidd Carew

Og det er søt musikk i ørene til Stig Inge Bjørnebye.

-  Jeg er ikke veldig bekymret over skaden til John. Nå har vi også hatt en fin samtale om en del sportslige ting. John er en artig og hyggelig gutt, som gledelig nok har det kjempebra her i Istanbul. Så får jeg og Åge sette oss ned førstkommende mandag og vurdere hva vi gjør i forhold til uttaket. Jeg kan ikke utelukke at vi tar ut John mot Italia, selv om skadesituasjonen er uklar, sier Bjørnebye.

Han har avtalt å holde løpende kontakt om hvordan skaden leges utover neste uke.

I går virket det nesten utenkelig at Carew skulle spille fotball om ei uke. Spisskjempen slepte stygt på foten, men det skyldtes mest bedøvelsen han fikk da legene bokstavelig talt brente bort hudtrælen mellom de to minste tærne på Carews høyre fot.

-  De skjærte bort masse hud med et slags elektrisk apparat. Jeg kjente bare røyklukta. Operasjonene er det vondeste jeg har vært borti. Det var ekkelt å lukte sitt eget svidde kjøtt. Svidd Carew til lunsj, liksom, he-he.

-  Men det vondeste var nesten bedøvelsen da de stakk sprøyta inn mellom tærne. Da måtte de holde den ene foten min, og jeg beit meg så hardt i hånda at jeg fikk bittmerker på handen.

Kunne ventet

Carew hadde egentlig tenkt å utsette operasjonen til etter sesongen.

-  Forrige uke var tåa helt fin. Da jeg våknet i går, var den plutselig dobbelt så stor som kvelden før. Da tok jeg avgjørelsen om å operere sammen med legen og treneren.

John Carew tenkte også på Italia-kampen.

-  Jeg kunne sikkert ha holdt relativt passe kontroll på dette med medisiner. Men da hadde jeg ganske sikkert måtte stå over flere treninger gjennom hele sesongen. Jeg hadde aldri greid å komme meg mer enn 80-90 prosent i form. Nå blir jeg helt frisk. Da kan jeg jobbe meg opp til 100 prosent form, sier han.

Ikke-sak

I går var det som vanlig stor oppstandelse i tyrkiske medier om Carews vonde tå. I en by der man stadig må gjennom sikkerhetssjekker i frykt for nye terrorbomber, virker det nesten rart at mediene eksploderer på grunn av en bagatellmessig tåoperasjon. Men slik er det. For Carew er megakjendis, og behandles fortsatt som en gud i bydelen Besiktas, rett ved Bosporus-stredet i Itanbul.

-  Jeg har det rett og slett veldig bra her nede. Istanbul er en fantastisk by å bo i. Foreløpig bor jeg på hotell, men jeg har sett på et par hus som jeg har lyst til å leie. Det er noen flotte eiendommer her, for å si det sånn, smiler han.

Mediestøyen hjemme i Norge i kjølvannet av farskapsstriden mellom Carew og Susan Namuddu er fortsatt et ikke-tema for John. I allefall i mediene.

-  Sorry, men jeg har ingenting mer å si om den saken, sier han høflig avvisende, og henviser oss til sin agent og advokat, Per A. Flod.

For Carew handler det bare om én ting nå. Det er å bli frisk tidsnok til å spille for Norge mot Italia om nøyaktig 14 dager.

OMTÅKET: John Carew var omtåket og hadde det tydelig vondt da Dagbladet møtte ham i Istanbul i går.- Men jeg har godt håp om å kunne trene med ball igjen i løpet av én uke, sier Besiktas-spilleren.