SCORET: Vikings Yann-Erik de Lanlay har fått beskjed av Åge Hareide om å score flere mål. I dag svarte han ved å score 1-0-målet mot Sogndal.
Foto: Kent Skibstad / Scanpix
SCORET: Vikings Yann-Erik de Lanlay har fått beskjed av Åge Hareide om å score flere mål. I dag svarte han ved å score 1-0-målet mot Sogndal. Foto: Kent Skibstad / ScanpixVis mer

- Jeg har sagt at Yann-Erik må score flere mål

Hareide fikk svar på tiltale av 19-åringen mot Sogndal.

• Viking - Sogndal 2-0 (1-0)

(Dagbladet): Viking-trener Åge Hareide har etterlyst flere scoringer fra unggutten Yann-Erik de Lanlay.

Mot Sogndal svarte 19-åringen med å sørge for en drømmestart for Stavanger-laget som vant 2-0.

- Vi har snakket sammen om at han må score flere mål. Derfor er det hyggelig å se ham levere, sier Viking-trener Åge Hareide til TV2.

Målscoreren selv håper dette kan bli en vane. Dette var hans tredje mål i serien.

- Det er alltid deilig å score mål. Jeg fortsetter gjerne med dette, sier Yann-Erik de Lanlay til TV2.

- Vanskelig motstand Viking styrte kampen lenge og Erik Nevland sørget for 2-0-seier ett minutt før full tid. Hareide fryktet Sogndal før kveldens kamp.

- Jeg er fornøyd med tre poeng. Vi fryktet denne kampen.  Vi holder nullen og har en god keeper og et godt forsvar. Sogndal er vanskelig å spille mot, sier Hareide.

Sogndal-trener Harald Aabrekk mener det var en jevn kamp til tross for 2-0-tap.

- Jeg er slettes ikke fornøyd. Vi har en dårlig start, men kjemper oss tilbake i kampen. Det er en jevn kamp. Vi skal bygge oss opp igjen til neste seriekamp, sier Aabrekk.

Yann-Erik de Lanlay skjøt Viking i ledelsen etter 17 minutters spill. Han fanget opp en retur på 16 meter, dempet ballen, og skjøt ned i det venstre hjørnet til Sogndals keeper.

Doblet ledelsen Hjemmelaget 1-0 til pause på Stavanger stadion.

Etter hvilen var det Sogndal som åpnet best. Gjestene skapte noen småsjanser, men klarte ikke å overliste landslagsmålvakt Rune A. Jarstein.

Ett minutt før full tid satte Erik Nevland inn 2-0 fra kloss hold.