IKKE TIL OL:   Anette Sagen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
IKKE TIL OL: Anette Sagen. Foto: Gorm Kallestad / NTB ScanpixVis mer

- Jeg har selvfølgelig hatt det litt tungt. Men samtidig er jeg realist

Sagen om den brutale OL-beskjeden.

(Dagbladet): Anette Sagens innsats for de kvinnelige skihopperne vil bli skrevet med gull i alle historiebøker. Hun har utfordret pampeveldet - mektige menn i grå dress - og satt idretten på kartet.

Denne sesongen skulle innsatsen krones med OL i Sotsji for 29-åringen fra Mosjøen. Etter helgas to verdenscuprenn i Japan, fikk hun denne beskjeden i ansiktet:

- Beklager, du er ikke god nok. Vi kan ikke ta deg med til OL.

I dekning Så brutal var denne meldingen at Sagen de siste dagene nærmest har gått i dekning. I en SMS til Dagbladet skriver hun imidlertid torsdag formiddag.

- Jeg har selvfølgelig hatt det litt tungt. Skulle gjerne vært i Sotsji som deltaker, men samtidig er jeg realist. Jeg ønsker alle som deltar mitt hjertens lykke til, og gleder meg til å heie på dem. Heia Norge!

Sagen har rett og slett ikke fått det til i hoppbakken denne sesongen. Siste mulighet til å slå tilbake - bevise at hun fortsatt kan herje i sirkuset - var i Zao i Japan forrige helg.

Men framgangene var ikke av et slikt kaliber verken hun eller hoppledelsen hadde håpet. I de to rennene endte hun på en henholdsvis 16. plass og 25. plass.

Sammenlagt i verdenscupen ligger hun på 39. plass.

Ingen særbehandling Dermed var hun ikke i nærheten av Olympiatoppens krav. I historiens første OL for jentene oppleves dette som en enorm nedtur. På nettforumene har debatten rast. Noe av omkvedet har vært:

- Med sin posisjon: Hadde hun ikke fortjent en OL-plass likevel?

Et slikt argument kjøpte imidlertid ikke Dagbladets Esten O. Sæther i en kommentar tirsdag.

- Det er trist for Anette, men stort for kampsaken hennes: Det skal ikke være noen særbehandling av jenter innen toppidretten.

Sæther fortsatte:

- I en sport som mer og mer åpnes for eldre utøvere, er det for øvrig ingen grunn for Anette Sagen til å gi seg. Hun er 29 år, og kan fortsatt få hoppe i et OL.

Drar likevel Norge sender en tropp med følgende utøvere:

Line Jahr (30), Maren Lundby (19) og Helena Olsson Smeby (30).

Sagen kommer imidlertid til å være ringside. I SMS-en til Dagbladet bekrefter hun at hun kommmer til å takke ja til en Sotsji-invitasjon fra Norges Idrettsforbund (NIF).

Dette gjør forbundet for å markere Sagens betydning for de kvinnelige hopperne.

- Jeg er veldig glad og beæret over invitasjonen fra NIF. Jeg kommer til å reise, skriver Sagen i SMS-en.

HOPPLANDSLAGET:  Anette Sagen (nummer fire fra venstre) var stinn av optimisme før sesongen. Nå kommer hun ikke til OL. Her sammen med de fire andre beste kvinnehopperne i Norge. Fra venstre:  Helene Olsson Smeby, Gyda Enger, Maren Lundby, Sagen og Line Jahr. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HOPPLANDSLAGET: Anette Sagen (nummer fire fra venstre) var stinn av optimisme før sesongen. Nå kommer hun ikke til OL. Her sammen med de fire andre beste kvinnehopperne i Norge. Fra venstre: Helene Olsson Smeby, Gyda Enger, Maren Lundby, Sagen og Line Jahr. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer