- Jeg har sett henne lettkledd før, så det var ikke noe nytt for meg

Northug om bildene av kjæresten.

AVSLAPPET: Petter Northug forteller at han føler seg i fin form og at han har gjort alt han ønsket å få gjennomført i sesongoppkjøringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
AVSLAPPET: Petter Northug forteller at han føler seg i fin form og at han har gjort alt han ønsket å få gjennomført i sesongoppkjøringen. Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIXVis mer

BEITOSTØLEN/OSLO (Dagbladet): Tidligere i dag hadde landslagsløperne pressemøte, hvor journalistene kunne intervjue medaljehåpene i forkant av morgendagens sesongåpning på Beito.

Petter Northug holdt litt seinere pressekonferanse - og det ble en ganske munter forestilling, hvor Northug kom med flere gode meldinger. Og ikke minst noen stikk til svenskene.

Pågangen er så stor at han ikke hadde klart å gjennomføre enkeltintervjuer med alle som ønsket det, uten å holde på langt inn i opplandmørket.

For Northug er det én ting som gjelder denne sesongen: Nemlig VM i Holmenkollen.

- Jeg håper å få med et gull fra VM i Oslo. Skulle jeg klare det, er jeg veldig fornøyd, sier han.

Verner om fritida Northug har vært lite tilgjengelig denne høsten og da han i forrige uke var med på boklansering i Trondheim, var det bare forfatter Otto Ulseth som fikk lov til å stille spørsmål.

Derfor har nesten kjæresten Rachel Nordtømme vært mer i media ...

Hun skriver en svært populær blogg og har også prydet forsiden av bladet Mann. Svært lettkledd.

- Jeg har jo sett henne lettkledd før, så for meg var ikke det så nytt som for dere, svarte Northug på VG Netts spørsmål om hva han syntes om bildene.

For skikongen er det viktig å verne om tida si. NRK lurte på hvorfor han ikke er så tilgjengelig som Bjørn Dæhlie en gang var, og Northug svarte med glimt i øyet - og et snev av alvor:

- Jeg er ikke så god som Bjørn Dæhlie, vet du. Jeg vil gjerne gjøre det på denne måten (pressekonferanse i stedet for enkeltintervjuer, red.anm), sånn at jeg får mer tid til å slappe av og gjøre det som er viktig for at jeg skal kunne prestere i sporet, svarte Northug.

Frykter Kalla Petter fikk også spørsmål om hvor de mye omdiskuterte OL-skiene hans ble slipt.

- Det husker jeg ikke. Husker bare at vi vant OL-gull. Da driter jeg i resten.

Og på spørsmål om hvilken av svenskene han frykter mest:

- Charlotte Kalla.

- Men du kommer ikke til å møte henne så mye?

- Nei, men jeg tror likevel hun er den eneste i Sverige som har noen sjanse til å slå meg.

O2-opptak: XX Planen til Northug er å gå renn i morgen og på lørdag, og deretter ta en vurdering om han skal gå søndag også. For Beitostølen betyr lite sammenliknet med verdenscupåpningen i Gällivare neste helg.

- Det har gått veldig bra i høst, jeg har klart å holde meg unna sykdom og fått gjort det jeg skulle gjennom. Kroppen har svart bra. Derfor har jeg vært litt lenger i høyden i år, siden jeg har fått bra effekt av det tidligere. Da vil også det siste høydeoppholdet før VM gi bedre effekt.

- Hva er O2-opptaket ditt?

- Sist vi målte sto det bare XX på skjermen, det var ingen som klarte å lese det av.

- Hva er din største svakhet som skiløper?

- At jeg ikke klarer å svare på dette spørsmålet.

Solskjær-SMS Denne uka har de fleste sportssidene og tv-innslagene handlet om Ole Gunnar Solskjærs hjemkomst til Tippeligaen og Norge.

Northug er svært fotballinteressert og spiller innimellom for og fikk servert følgende tekstmelding fra den kommende Molde-treneren lest opp av pressetalsmann Claes-Tommy Herland:

«Hei Petter! Nå som jeg er en del av Aker-gruppen (sponser både Molde og skilandslaget, red.anm), vil jeg invitere deg - forhåpentligvis som verdensmester - til trening med Molde-gutta. Jeg vet at du er trønder, men det hadde vært kjekt å teste om du kan bli mitt første kjøp. Jeg er alltid på utkikk etter vinnere. Vennlig hilsen Ole G.»

Petter gliste godt da han svarte:

- Jeg vet ikke om det frister, jeg. Jeg har jo egentlig en klausul med Mosvik om at skulle spille for dem i ti år dersom vi rykket ned. Det blir nok vanskelig å kjøpe meg ut.

PS! Også Marit Bjørgen-seansen ble en pressekonferanse, siden hun er småsyk - og ikke går i morgen.

HEKKELØPER: Petter Northug er sammen med hekkelper Rachel Nordtømme. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD
HEKKELØPER: Petter Northug er sammen med hekkelper Rachel Nordtømme. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD Vis mer