BLID IGJEN: Bjørn Einar Romøren har kommet seg ovenpå etter all den negative oppmerksomheten han har fått i tida etter den omstridte prøvehoppingen i Holmenkollen. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
BLID IGJEN: Bjørn Einar Romøren har kommet seg ovenpå etter all den negative oppmerksomheten han har fått i tida etter den omstridte prøvehoppingen i Holmenkollen. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

- Jeg har sjelden hatt det bedre enn nå

Romøren møtte pressen igjen i dag - med en gladnyhet.

||| HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Det er seks dager siden en gråtkvalt Bjørn Einar Romøren beklaget på det dypeste at han bidro til å kuppe førstehoppet i nye Holmenkollen fra Anette Sagen.

I dag satt 27-åringen på ny foran pressen - men denne gangen var han i langt bedre humør.

Anledningen var at bemanningsselskapet Proffice har gått inn som personlig sponsor for Romøren ut 2011-sesongen. Og selv om timingen kunne virke alt annet enn tilfeldig, bedyret partene at de har jobbet med avtalen siden desember.

- Det er ikke så mange dager siden jeg satt foran dere sist, men mye har skjedd siden det. Og jeg har sjelden hatt det bedre enn nå. Jeg har hatt folk rundt meg som har hjulpet meg, sier Romøren.

Har opplevd et stemningsskifte
Han har fått gjennomgå etter den kontroversielle prøvehoppingen, der han satte utfor bakken først av alle de 12 prøvehopperne, og uten å spørre landslagsledelsen.

I forrige uke ble han utestengt fra to verdenscuprenn, en straff han aksepterte uten å mukke.

- Jeg beklager på det dypeste at jeg handlet med så dårlig dømmekraft, sa han tydelig preget - og etter den seansen har stemningen tilsynelatende dreid fra amper til støttende i stadig sterkere grad.

Først rykket rennleder Torgeir Nordby og Kollenhopp-sjef Roar Gaustad ut og påtok seg hele ansvaret for prøvehoppingen, samtidig som de sterkt beklaget behandlingen Romøren hadde fått.

I tur og orden har deretter faren til Anette Sagen, Fabian Stang, Bjørge Stensbøl, Ingebrigt Steen Jensen og lagkompisene rykket ut og tatt ham i forsvar.

- Jeg skal snu alt dette til noe positivt. Jeg gleder meg til å komme tilbake i hoppbakken. Jeg har det godt, sier Romøren.

Han betegner avtalen med Proffice som en «kjempetrygghet» i den videre karrieren som skihopper, og sponsoren skal også hjelpe ham med å fullføre bachelorstudier på BI.

Klar på at Romøren handlet feil
Administrerende direktør i Proffice og tidligere verdensmester i hopp, Per Bergerud, er klar på at Romøren gjorde en feil da han satte utfor som førstemann sist tirsdag.

SPONSOR ROMØREN UT 2011: Proffice går inn som Romørens private sponsor, og understreker at timingen er tilfeldig. Men Administrerende direktør og tidligere storhopper Per Bergerud (til høyre) er klar på at Romøren handlet feil da han hoppet først. 
Foto: Heiko Junge / Scanpix
SPONSOR ROMØREN UT 2011: Proffice går inn som Romørens private sponsor, og understreker at timingen er tilfeldig. Men Administrerende direktør og tidligere storhopper Per Bergerud (til høyre) er klar på at Romøren handlet feil da han hoppet først. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

Men det var aldri snakk om at det kunne velte samarbeidet med 27-åringen.

- Jeg har kjent Bjørn Einar i mange år, og derfor hadde ikke hendelsen forrige uke noe å si. Vi var trygge på hvor vi hadde ham, sier han.

Bergerud føler både Romøren og lederne som ga ham sjansen til å sette utfor har tatt ansvaret de burde ta.

Men:

- Når Oslo Kommune har investert masse penger og kjørt en opinionsundersøkelse på hvem som skal hoppe først, valget faller på Sagen men Bjørn Einar ender med å gjøre det likevel, kan ingen være i tvil om at det var en gal handling, sier han.

TOK DET FØRSTE HOPPET: Bjørn Einar Romøren i aksjon dagen før den offisielle åpningen av Nye Holmenkollen. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TOK DET FØRSTE HOPPET: Bjørn Einar Romøren i aksjon dagen før den offisielle åpningen av Nye Holmenkollen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer