- Jeg har sluttet å kalle det tabber

Men Jon Knudsen er skuffet over at han ikke hindret polsk scoring.

FARO (Dagbladet): Polen - Norge 1-0.

Landslagskeeper Jon Knudsen ble satt på prøve én eneste gang i treningskampen mot Polen. Han klarte ikke å stoppe langskuddet fra Robert Lewandowski, som ble matchvinner.

- Skuddet kom jo overraskende, men det er irriterende når det er det eneste som skjer i kampen. Vi får én sjanse mot, og det blir mål, sier Knudsen.

Han sier selv at skuddet ikke var utagbart - selv om det streifet beinet til Brede Hangeland og endret kurs.

- Det går via Brede, men ikke så mye at det skal være umulig å ta det. Jeg er skuffet over at jeg ikke redder, sier Knudsen selvkritisk.

- Kaller det ikke tabber Men ordet «keepertabbe» har han ikke lyst til å bruke.

- Jeg har sluttet å kalle det tabber. Feilvurdering kaller jeg det, smilte veteranen i det han forlot intervjusonen i går kveld.

- IRRITERENDE: Polen skapte kun en sjanse mot Norge på Estadio Algarve i går. Dermed var det ekstra irriterende å slippe den inn, synes keeper Jon Knudsen. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
- IRRITERENDE: Polen skapte kun en sjanse mot Norge på Estadio Algarve i går. Dermed var det ekstra irriterende å slippe den inn, synes keeper Jon Knudsen. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

Knudsen har stort sett stått bunnsolid for Norges landslag etter at den ene forgjengeren etter den andre gjorde avgjørende «feilvurderinger», for å bruke Knudsen-terminologi. Ett sjeldent unntak var kampen mot Ukraina i juni i fjor, da Drillos hjemmestatistikk røk.

- Mye kan skje Kampen mot Ukraina ble trukket fram av flere av spillerne som en parallell til gårsdagens møte med Polen. Ikke på grunn av keeperspillet, men fordi den også var et eksempel på stor norsk dominans - men tap mot en motstander som scoret på sin eneste sjanse.

Jon Knudsen tar uansett baklengsmålet mot Polen med rak rygg, og skjønner at det får oppmerksomhet. Hvilke konsekvenser det får, vil han ikke spekulere for mye i.

- Selvfølgelig er det mye som kan skje. Det kan skje at man ikke gjør jobben sin godt nok, og at det blir brukt mange spaltemetere på det, sier Stabæk-keeperen.