- Jeg har småbarn, så jeg er nesten aldri syk

Sykdommen kom ekstra ubeleilig for Kjelling.

PÅ BEDRINGENS VEI: Kristian Kjelling har holdt senga i flere dager. I kveld skal han trene igjen.
PÅ BEDRINGENS VEI: Kristian Kjelling har holdt senga i flere dager. I kveld skal han trene igjen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LINKÖPING (Dagbladet): Kristian Kjelling hadde 39 i feber så seint som i går kveld. Likevel er det nå gode sjanser for at han kan bli klar til morgendagens VM-dyst mot Island.

Han skal trene i kveld, og selv om han er sliten og slapp - kan han bli en viktig mann mot islendingene.

Endelig ute av rommet - Jeg er bedre. Jeg hadde 39 i feber seinest i går kveld, så jeg har bare ligget i senga. Nå er jeg feberfri, så jeg blir med bort på treninga i kveld, sier Kjelling til Dagbladet.

- Hvor mye settes du tilbake av slike dager?

- Ganske mye, for jeg føler meg veldig slapp. Det er vanskelig å si hvor mye jeg vil være påvirket, men jeg har jo nesten ikke vært ute av rommet på fire dager. Jeg har gått ned for å spise, og så gått opp og lagt meg igjen. Det er ikke ideelt. Men jeg håper å kunne være med å bidra og avlaste litt, spille noen minutter og så får vi se hvor mye det kan bli.

For sånn det ser ut nå vil Kjelling neppe starte mot Island.

Han kan derimot gjøre viktige innhopp, hvis andre sliter. Og kommer Kjelling da først i gang, kan han tross sykdommen bli en vanskelig mann å stoppe.

Islandsk tempo Feberen kom svært ubeleilig for Kjelling. Han har spilt en strålende sesong i Aalborg, selv om han før jul sleit med magen en periode. I oppkjøringen til VM følte han seg på gang igjen - så ble han slått ut av sykdommen.

- Jeg er nesten aldri syk, for jeg har småbarn - som har gitt meg relativt bra immunforsvar. Jeg er sjelden syk, men når jeg får det så kommer det skikkelig, sier han.

Nå venter en knalltøff kamp mot Island for de norske gutta. Norge må nesten ta poeng mot dem, for å ha et realistisk håp om å komme til en semifinale.

- Hvordan skal dere slå dem?

- Island er bra, de er hurtige og har mange fightere. Vi må hindre kontringsspillet deres, der er de gode. De er bra framover og løper mye. Og så må vi komme til gode sjanser selv. Keeperen deres har stått bra og de spiller en del offensivt forsvar, som vi har slitt med. Det må vi løse, sier Kjelling.

FAKTA

Norge er videre i VM. Slik er forutsetningene for norske poeng med til hovedrunden etter morgendagens kamp mot Island:

4 poeng: Umulig.
3 poeng: Umulig.
2 poeng: Seier mot Island.
1 poeng: Uavgjort mot Island.
0 poeng: Tap mot Island.

Ungarn får med seg to poeng uansett. Island er sikret minimum to.

De tre beste lagene fra gruppe A og B møtes.

De tar med poengene fra innbyrdes kamper i egen gruppe. Så venter tre nye oppgjør (lørdag, mandag og tirsdag).

I gruppe A er Frankrike, Spania og Tyskland foreløpig de tre beste.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer