Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har spilt 60 kamper denne sesongen, prøv det den som kan

Hangeland lengter etter ferie.

SLITEN: Brede Hangeland ser fram til en pause etter en lang sesong. John Arne Riise i forgrunnen til venstre.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SLITEN: Brede Hangeland ser fram til en pause etter en lang sesong. John Arne Riise i forgrunnen til venstre. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Brede Hangeland (32) nærmer seg slutten på en virkelig fotballmaraton. Ferien kan ikke komme fort nok for ham.

- Jeg har spilt 60 kamper denne sesongen og bare stått over to med landslaget. Prøv det den som kan. Det føles som en evigvarende sesong og merkes både fysisk og psykisk, sier Hangeland til NTB.

I fjor hadde han kun 13 dagers sommerferie. Fulham startet opp treningen 23. juni.

Lørdag avslutter Hangeland med landskamp hjemme mot Kroatia. Han lengter etter fri.

Hjem
- Jeg legger ikke skjul på at det skal bli godt med en pause. Det blir å reise hjem til Stavanger for å hvile litt ut.

Fulhams sesongoppkjøring begynner 9. juli. Dermed får Hangeland fem ukers sommerferie i år.

Lørdag ble han fintet av banen av Ashley Young da England vant 1-0. Kroatene er også EM-klare. Deres lag inneholder sterke angripernavn som Ivica Olic (Bayern München), Eduardo (Sjakhtar Donetsk), Nikica Jelavic (Everton) og Mario Mandzukic (Wolfsburg).

Norge har ikke deltatt i et sluttspill på 12 år (EM 2000). I Norges nåværende tropp er det bare John Arne Riise som var med i det mesterskapet, og han kom aldri på banen da.

Lærerikt
Hangeland er en oppegående mann. Onsdag fikk han påfyll av langt mer alvorlige ting enn lyskestrekk, offside og 4-5-1.

Han og landslagstroppen var på en omvisning på Akershus festning. De startet det hele i Motstandsmuseet. Der ble de møtt av et portrett av nylig avdøde Gunnar Sønsteby ved siden av et levende lys.

- Vi skylder de som ofret det ultimate — livet — under krigen en stor takk. Dette var en stor opplevelse, sier Hangeland.

Sammen med lagkameratene sto han flere minutter på stedet der 40 nordmenn ble henrettet av tyskerne under 2. verdenskrig.

- Dette setter det vi driver med i et riktig perspektiv. I tillegg er det godt å komme seg ut av hotellet og tenke på litt andre ting enn fotball.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling