- Jeg har spilt med smerter i hver eneste kamp i fem-seks år

Robin van Persie snakker om alle skadene.

(Dagbladet): Nederland er på plass i Brasil, og på fredag spiller de sin første VM-kamp, mot regjerende verdensmester Spania.

Møtte pressen I går møtte det nederlandske landslaget pressen i Rio de Janeiro, og da snakket Robin van Persie om egen form.

- Formkurven har hatt en god oppsving de siste ukene. Noen dager tar jeg store steg, andre dager mindre steg, fortalte han.

I forrige uke skadet han seg i oppkjøringskampen mot Wales, men fysioterapauten sa etter kampen at VM ikke sto i fare for spissen.

- Jeg har hatt litt trøbbel med lysken de siste par dagene. Men dette kan jeg knapt kalle en skade, sier van Persie på pressekonferansen.

Mye smerter For van Persie har en lang skadehistorikk, og denne sesongen pådro han seg blant annet en vridning i kneet i Champions League-kampen mot Olympiakos, og han mistet derfor både byderbyet mot City, og begge Champions League-kampene mot Bayern München.

På pressekonferansen ble det stilt spørsmål ved alle skadene hans.

- Jeg har spilt med smerter i de siste fem-seks åra. Hver eneste kamp. Jeg kan ikke komme på én kamp jeg har spilt uten en småskade, sa van Persie.

• Kampen mellom Spania og Nederland spilles fredag 13. juni klokken 21.00 norsk tid, og vises på NRK.