IKKE FORNØYD:  Men Wayne Rooney ber kritikerne roe seg litt ned.  Foto: NTB Scanpix
IKKE FORNØYD: Men Wayne Rooney ber kritikerne roe seg litt ned. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg har spilt én dårlig kamp denne sesongen, og alle tar helt av

Rooney tar selvkritikk.

Manchester United-kaptein Wayne Rooney innrømmer at han ikke har vært god nok i sesonginnledningen.

Etter at Radamel Falcao og Robin van Persie forlot Old Trafford tidligere i sommer, fikk Rooney jobben som krumtapp i United-angrepet. Så langt har ikke kapteinen overbevist noen som spydpiss i Louis van Gaals 4-2-3-1-formasjon.

Fotballeksperter har for lengst begynt å diskutere om Rooney egentlig er egnet til å løse den type rolle. Hovedpersonen selv aksepterer kritikken som rettes mot ham, men mener samtidig at vinden kommer til å snu.

Første mulighet til å rette opp inntrykket er lørdagens hjemmekamp mot Newcastle.

- Jeg har spilt én dårlig kamp denne sesongen, og alle tar helt av, sa Rooney etter mesterligamøtet med Club Brugge tirsdag. Heller ikke der kom han på scoringslista.

- Jeg er en ærlig fyr. Jeg vet når jeg ikke spiller bra, og mot Aston Villa var jeg under pari. Det vet jeg, fortsatte United-stjernen.

Nå ber han om tålmodighet.

- Det er tidlig i sesongen. Tre kamper er spilt, og for meg er det tid for å bare fortsette. Jeg har vært i samme situasjon før, og målene vil komme. Det vet jeg, sa Rooney.

Stjernespissen, som blir 30 år i oktober, har ikke startet en sesong som Uniteds spydspiss siden 2011. Han avviser imidlertid at det vil ta tid å tilpasse seg.

- Jeg vet hvordan jeg skal løse rollen. Det handler bare om å komme til sjanser og utnytte dem. Det gjør jeg forhåpentligvis snart, sa han.

United har innledet Premier League-sesongen med to strake seirer.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram