I FORM: Olivier Giroud har allerede scoret flere mål i sin første sesong i Arsenal enn Robin Van Persie gjorde. Her feirer han etter å ha scoret Arsenals første mål i hjemmekampen mot Liverpool 30. januar i år. Foto: Ian Kington/ AFP PHOTO.
I FORM: Olivier Giroud har allerede scoret flere mål i sin første sesong i Arsenal enn Robin Van Persie gjorde. Her feirer han etter å ha scoret Arsenals første mål i hjemmekampen mot Liverpool 30. januar i år. Foto: Ian Kington/ AFP PHOTO.Vis mer

- Jeg har startet bedre enn van Persie

Og statistikken er på Olivier Girouds side.

Enkelte Arsenal-supportere er kanskje fortsatt skeptiske til Olivier Giroud, som kom til klubben fra Montpellier i juni i fjor. Franskmannen selv er imidlertid godt fornøyd med starten han har fått på karrieren på Emirates stadium.

I et intervju med franske L'Equipe peker 26-åringen på at han allerede har scoret flere mål for Arsenal enn det Robin Van Persie gjorde i løpet av sin første sesong i klubben.

Giroud står foreløpig med 14 mål på 33 kamper for The Gunners, og har med det allerede fire mål mer enn Van Persie hadde på sine 41 kamper i 2004-05.

Det skal sies at Van Persie bare var 21 år i sin første Arsenal-sesong, og at han i store deler av sesongen spilte ving, men det hindrer ikke Giroud i å dra sammenligningen.

Sikker på suksess
- Jeg vet ikke om noen spiss som ikke er interessert i hvor mange mål og målgivende han bidrar med, sier Giroud til L'Equipe.

MER Å GÅ PÅ: Olivier Giroud (t.h.) har scoret 14 mål for Arsenal så langt denne sesongen, men varsler at han har mer å gå på. Her feirer han og lagkamerat Lukas Podolski Girouds scoring i FA-cupkampen mot Brighton 26. januar i år. Foto: Philip Brown/REUTERS.
MER Å GÅ PÅ: Olivier Giroud (t.h.) har scoret 14 mål for Arsenal så langt denne sesongen, men varsler at han har mer å gå på. Her feirer han og lagkamerat Lukas Podolski Girouds scoring i FA-cupkampen mot Brighton 26. januar i år. Foto: Philip Brown/REUTERS. Vis mer

- Siden starten av sesongen har jeg scoret 14 mål og slått 11 målgivende pasninger. Når man tenker på at dette er min første sesong...Det er faktisk bedre enn starten til Van Persie, selv om han var yngre da han kom til klubben enn det jeg var.

Giroud, som med sine 21 mål ble toppscorer i fransk toppdivisjon da hans Montpellier tok seriegull, forteller at han aldri var i tvil om at han skulle bli en suksess i Nord-London, tross en litt vanskelig start i Arsenal-trøya.

- Som spiss kan du ikke tvile på deg selv. I løpet av en karriere har man enkelte perioder med måltørke, man må bare ta de mulighetene man får. Når ting butter litt imot, må man se framover og sette hardere krav til deg selv. Det er mottoet mitt.

- Mer å gå på
Den tidligere Montpellier-spilleren varsler at han har mer å gå på.

- Det er rom for forbedringer, jeg vet jeg kan spille enda bedre. Jeg har blitt modnere, og lært mye, spesielt med ryggen mot mål. Jeg har blitt flinkere til å lese spillet, og holde på ballen når jeg får den, sier Giroud, som skryter av Arsenal-sjef Arsene Wenger.

- Jeg er heldig, som har en trener jeg kan snakke med og dele ting med. Nylig lagde vi en video, og etterpå snakket han meg gjennom den og viste meg hvor jeg kan forbedre meg. Vi har en gjensidig tillit, og kommuniserer godt.

Til tross for Girouds gode form, er Arsenal fortsatt bare på en skuffende sjetteplass i Premier League. Klubben har fire poeng opp til naborival Tottenham, som i øyeblikket innehar den viktige fjerdeplassen, som gir Champions League-kvalifisering neste sesong.  

SPILTE VING: Robin Van Persie scoret 10 mål i sin første sesong i Arsenal. Da ble han ofte brukt som ving. Så langt denne sesongen har han scoret 22 mål for sin nye klubb, Manchester United. Foto: Andy Rain/EPA.
SPILTE VING: Robin Van Persie scoret 10 mål i sin første sesong i Arsenal. Da ble han ofte brukt som ving. Så langt denne sesongen har han scoret 22 mål for sin nye klubb, Manchester United. Foto: Andy Rain/EPA. Vis mer