Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har studert ham i slow motion, ekstra slow og kjempeslow

Men Riise skjønner ikke hva Ronaldo gjør med ankelen sin.

LETER ETTER HEMMELIGHETEN: John Arne Riise har forsøkt å finne ut hvordan Cristiano Ronaldo utfører frisparkene sine, men han greier ikke å få ballen til å duppe dramatisk de siste 5-10 meterne, slik som portugiseren. Her er Roma-backen på flyplassen i Lisboa i går kveld, sammen med lillebror Bjørn Helge.  Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
LETER ETTER HEMMELIGHETEN: John Arne Riise har forsøkt å finne ut hvordan Cristiano Ronaldo utfører frisparkene sine, men han greier ikke å få ballen til å duppe dramatisk de siste 5-10 meterne, slik som portugiseren. Her er Roma-backen på flyplassen i Lisboa i går kveld, sammen med lillebror Bjørn Helge. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer

• Fotballstudio lørdag kl. 22: Portugal - Norge

LISBOA (Dagbladet): John Arne Riise har scoret noen minneverdige frispark med venstreslegga si.

Få slår Roma-backen på rein kraft, men én mann som kanskje gjør det er Cristiano Ronaldo. Brasilianske Juninho var riktignok originalen, men den bredbeinte oppstillingen portugiseren inntar før han sender i vei et såkalt «flakkeskudd» er blitt kopiert av fotballspillere verden over de siste årene.

John Arne Riise er blant dem som har forsøkt - og mislyktes.

- Jeg har prøvd å trene på det en del. Men han gjør et eller annet med ankelen sin som jeg ikke greier å få til og finne ut av. Jeg har sett videoer av frisparkene hans i slow motion, ekstra slow og kjempeslow for å se hva han gjør. Men det passer bare ikke inn i min skytestil, sier Riise til Dagbladet.

Dupper de siste 5-10 meterne
- Hvor mye tid har du lagt ned på dette?

VEEEEELDIG SKUMMEL DA: På karakteristisk vis gjør Ronaldo seg klar til å slå frispark i en kamp mot Elfenbenskysten. Foto:  AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG
VEEEEELDIG SKUMMEL DA: På karakteristisk vis gjør Ronaldo seg klar til å slå frispark i en kamp mot Elfenbenskysten. Foto: AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG Vis mer

- Vi som skyter mye prøver å lære av andre. Og Ronaldo er et perfekt eksempel å lære av for min del, for han skyter med kraft. Ballbanen han får er sinnssykt rar. Jeg har prøvd en god del, men må prøve enda mer hvis jeg skal greie det.

- Har du noen gang fått et perfekt treff?

- Jeg treffer av og til, men ikke så ofte som ham. Ronaldo får en vanvittig dupp de siste 5-10 meterne, som er vanskelig. Han har oppfunnet stilen selv, det er opp til oss andre å lære av det.

- Det spørs om Juninho er helt enig i det siste?

- Joda, han gjorde det også. Men det er enda mer kraft når Ronaldo skyter, sier Riise. 

Husket ikke Riise
I løpet av den siste uka har Roma-backen trukket fram Ronaldo som et av sine mange forbilder, på grunn av måten han takler forventninger og press på. Han tar det ikke så tungt at Real Madrid-stjernen ikke dro kjensel på navnet hans da TV 2 spurte for 15 måneder år siden - til tross for at de to har møttes en rekke ganger i Premier League.

HVA GJØR HAN EGENTLIG MED ANKELEN?: Det sliter John Arne Riise med å forstå. Foto:  REUTERS/Sergio Perez
HVA GJØR HAN EGENTLIG MED ANKELEN?: Det sliter John Arne Riise med å forstå. Foto: REUTERS/Sergio Perez Vis mer

- Sånne ting bryr jeg meg ikke om, det er bare en sånn mediagreie. Jeg spiller fotball, jeg. Om han vet om meg eller ikke kan jeg ikke tenke på. Men jeg har hørt om han, sier Riise og flirer.

Han kan ikke huske at Ronaldo noen gang scoret mot Liverpool i de kampene han selv var venstreback, uten at det nødvendigvis betyr at det var Riises fortjeneste.

Men han hadde i hvert fall et bedre tak på portugiseren enn veldig mange andre backer har hatt.

- Jeg følte jeg gjorde det bra da jeg spilte mot ham, og at jeg hadde kontroll. Men han er en spiller som kan være ute av kampen i 93 minutter og score i det 94. minutt. Foreløpig føler jeg det har gått greit, sier Riise til Dagbladet.