«Jeg har sveket mange»

MOLDE (Dagbladet): Allerede klokka 17.15 i går ettermiddag var Erik Brakstad tilbake i hjembyen Molde. Bare fire timer etter at han annonserte sin egen avgang som trener i Bryne. - Følelsene er blandet nå. Jeg forstår at noen føler seg sveket, sa Brakstad.

For det var ingen smilende og sprudlende utgave av Erik Brakstad som landet på Molde Lufthavn. Mannen var tydelig preget av det han hadde gjort i går var et svik, mot spillere, kolleger og alle som er opptatt av fotball på Bryne.

- Det var en fin plass å være på, og en masse trivelige folk. Mange av dem vil nok kanskje føle at jeg har sveket dem. Men jeg måtte gjøre det jeg følte var riktig for meg, sier Brakstad til Dagbladet.

Koneprat

Han følte rett og slett at han ikke hadde noe mer og tilføre jærbuene som trener.

- Men det betyr ikke at jeg ikke har tro på meg selv som trener. Jeg har gode resultater og vise til. Men i denne bransjen må man bare innse, og godta at det går opp og ned.

Brakstad forteller at beslutningen med å gi seg, bygde seg opp over tid.

- Det startet da vi tapte 4- 0 mot Godset. Så spilte vi en dårlig kamp mot Fyllingen i cupen, før det toppet seg etter at vi tapte mot Sogndal søndag. Avgjørelsen om å slutte bygde seg opp i løpet av kvelden. Derfor tok han seg en ekstra lang prat på telefonen med kona, Ingunn Myklebust, natt til mandag.

- Og hun er ikke av den typen som ikke bryr seg, smiler Brakstad.

En del av årsaken til avgangen var nemlig det private hensynet.

- Kona jobber i Molde, og skulle egentlig flytte nedover til Bryne i sommer. Men jobben som fotballtrener er risikofylt. Hvis jeg hadde latt henne si opp jobben her i Molde, og jeg plutselig hadde fått avskjed som trener i Bryne, så hadde vi begge stått uten jobb. Dette var en del av helheten.

Meldinger

I første omgang blir det bare noen feriedager for Brakstad hjemme i Molde. Med hage og hus å stelle, finner han vel noe å fylle dagene med. I og med at han sluttet frivillig i Bryne, får han ingen etterlønn i posten fra Jæren.

- Men jeg har jo fortsatt etterlønn fra Molde, sier han syrlig ironisk.

Dermed går det i praksis to mann med hovedtrenerlønn fra MFK rundt i rosenes by: Gunder Bengtsson og Erik Brakstad.

- Du håper vel på at Gunder taper et par strake kamper til, og at han kommer til samme erkjennelse som deg selv?

- Ja, det kan du si, he, he. Men det verste er at jeg fikk noen meldinger fra byen her etter at Molde tapte for Stabæk. «Nå får du komme tilbake,» sto det, smiler Brakstad.

- Hvem var det fra, noen spillere?

- Nei, det kan være det samme. Det sier jeg ikke.

Juniortrener

Men Brakstad legger ikke skjul på at han kan tenke seg å jobbe i Molde Fotballklubb.

- Ja, men akkurat nå er det vel ikke så sanssynlig, sier han - vel vitende om at bitterheten fortsatt ligger igjen i korridorene på Røkke-løkka etter at han ble sparket i fjor høst.

Likevel. Tanken om et MFK-comeback for Brakstad er ikke helt utenkelig. Han har mange venner i byen og klubben.

- Skulle det by seg muligheter, så er jeg interessert. Jeg har jo jobbet som juniortrener, og liker å jobbe med det å utvikle unge spillere. Dessuten er Molde klubben i mitt hjerte. Jeg har vært der siden jeg var åtte år, sier Brakstad før han stikker ut i bilen til kameraten Finn Bolsøsnes som plukker ham opp utenfor flyterminalen.

- Nå kommer bilen din i avisa, Finn, ler Brakstad før han setter seg inn.

- Hva nå. Blir litt gravøl?

- Tja, jeg ser ikke bort ifra det.

<B>HJEMME IGJEN: Erik Brakstad følte seg nesten som en sviker da han landet i Molde, bare timer etter at han annonserte sin treneravgang på Jæren.