- Jeg har tapt pengene mine og tatt noen håpløse avgjørelser

Nå vil Ashley ut av Newcastle så fort som mulig.

VIL UT: Newcastle-eier Mike Ashley vil selge seg ut av klubben så raskt som overhodet mulig.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABY
VIL UT: Newcastle-eier Mike Ashley vil selge seg ut av klubben så raskt som overhodet mulig.Foto: SCANPIX/EPA/LINDSEY PARNABYVis mer

|||Newcastle-eier Mike Ashley er gått lei og vil selge Newcastle etter nedrykket.

Den tradisjonsrike klubben må kommende sesong spille i mesterskapsserien. Ashley prøvde å selge «skjærene» i fjor, men tok klubben av markedet i desember på grunn av manglende interesse.

Finanskrise og nedrykk gjør at Ashley trolig vil akseptere et salg dersom noen betaler 100 millioner pund (1 drøy milliard norske kroner) for klubben. Det er 34 millioner pund (rundt 350 millioner norske kroner) mindre enn hva han betalte da han kjøpte Newcastle for to år siden.

— Dette har vært en katastrofe for alle. Jeg har tapt pengene mine og tatt noen håpløse avgjørelser. Nå vil jeg selge så fort jeg kan. Rådgivere vil bli hentet inn i løpet av kort tid, sier Ashley til The Sunday Times.

Ashley ertet opp Newcastle-fansen da Kevin Keegan følte seg umyndiggjort og presset ut av klubben i september.

Den superpopulære manageren åndet for klubben. Resten av sesongen var et kaos uten like med flere managere involvert. Joe Kinnear, Chris Hughton og Alan Shearer prøvde å berge skuta, men Newcastle rykket ned fra Premier League.

— Jeg sa aldri at jeg var ekspert på fotballklubber. Jeg var bare en tilhenger, riktignok en veldig rik supporter, men jeg er ikke så rik lenger. Jeg brukte pengene mine på dette, og gjorde mitt beste. Men jeg kan bare erkjenne at mitt beste var altfor dårlig. Jeg beklager på det dypeste til alle for hva som har skjedd, sier Ashley.

(NTB)