TROR PÅ GULL: Jørgen Graabak er hele 61 sekunder bak suverene Eric Frenzel før ettermiddagens langrenn, men trønderen tror på gull. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TROR PÅ GULL: Jørgen Graabak er hele 61 sekunder bak suverene Eric Frenzel før ettermiddagens langrenn, men trønderen tror på gull. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

- Jeg har tatt ett minutt på Frenzel før, og det kan jeg gjøre igjen

Tror på norske medaljer.

• Følg VM her.

FALUN (Dagbladet): Det kombinerte hopprennet skulle etter planen ha blitt gjennomført klokka ti formiddag, men etter flere utsettelser på grunn av sterk vind, kom det endelig i gang klokka 13.

Vinden på Lugnet skistadion var imidlertid fortsatt kranglete, noe som gjorde at det ikke akkurat gikk unna da løperne endelig kom i gang.

De norske gutta, som alle hadde startnummer over 40, blant de 50 løperne, måtte med andre ord smøre seg med tålmodighet.

Suveren tysker De moroa endelig kom i gang, leverte de fire norske gutta omtrent som forventet.

Den tyske storfavoritten Eric Frenzel går først ut i langrennet, som starter allerede klokka 16.05, mens Håvard Klemetsen er beste nordmann, og går ut 35 sekunder bak tyskeren.

Det blir sannsynligvis for tøft for Klemetsen, som har sin styrke i bakken.

En som derimot er sterk i sporet er Magnus Moan, men trønderen er 1.49 bak Frenzel. Det innrømmer han at sannsynligvis blir for mye.

- Jeg syntes hoppet kjentes bra, men det var dessverre fire-fem meter for kort. Pallen er nok utenfor rekkevidde. 1.49 er for for mye. Jeg tror gullet er avgjort, sier Moan.

- Jørgen (Graabak) og Jan (Schmid) kan i hvert fall bli nummer to og tre, legger han til.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Offensiv Graabak OL-mester Graabak og Schmid er henholdsvis 1.01 og 49 sekunder bak suverene Frenzel.

- Det var et godt skihopp, men ikke noe stjernetreff. Solid. Samtidig ser jeg at det er mange som har plassert seg godt, så det blir tøft. Jeg går alltid for medalje, gull også, det er ikke sikkert jeg får det til, men jeg skal i hvert fall prøve, sier Graabak.

- Frenzel imponerer igjen. Jeg får prøve å lære av det, han imponerer i konkurranse nok en gang, legger han til.

Da Dagbladet spør om det er realistisk å ta igjen tyskeren, er Graabak imidlertid offensiv:

- Jeg har tatt ett minutt på Frenzel før, og det kan jeg gjøre igjen, sier han.

Eric Frenzel landet på 99 meter i ettermiddag og noterte seg for dagens lengste hopp.

- Det var ikke lett å holde konsentrasjonen oppe. Jeg følte presset og var nervøs, men jeg er veldig fornøyd, sier han til NRK.

• Det kombinerte langrennet starter klokka 16.05!