KONKURRERTE MED FOTLENKE: - Jeg har tatt min straff og er nå ferdig sonet, sier Petter Northug til Adresseavisen i dag.
Foto: Pål Sæther
KONKURRERTE MED FOTLENKE: - Jeg har tatt min straff og er nå ferdig sonet, sier Petter Northug til Adresseavisen i dag. Foto: Pål Sæther Vis mer

- Jeg har tatt min straff og er nå ferdig sonet

Soningen unnagjort for Northug.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Petter Northug har sonet ferdig etter fyllekjøringen i fjor. Det ved å ha gått med fotlenke i 50 dager i mai og juni.

- Jeg har tatt min straff og er nå ferdig sonet. Det har vært utfordrende, men jeg har fått gjort jobben min, som er trening. Det er alt jeg ønsker å si om dette, sier Petter Northug til Adresseavisen.

Petter Northug ble i fjor høst dømt til 50 dagers fengsel etter fyllekjøringen den maimorgenen i fjor. Northug fikk senere innviglet søknaden om å få sone med fotlenke. Northug ble også fratatt førerkortet på livstid (noe som i praksis betyr fem år) og ei bot på 185 000 kroner.

Trent med fotlenke Pressen prøvde i vinter å få ut av Northug når han skulle sone. Da ga Northug forskjellige svar til forskjellige medier, men antydet at det var på høstparten.

Men nå er det altså ute av verden. Og det har tydeligvis ikke hemmet Northug noe større i sesongforberedelsene:

Petter Northug har rett og slett trent så mye den siste tiden at han nå dropper et høydeopphold for å hente seg inn. Etter at formen var dårlig i rulleskirennet i Sverige i helga, ble det tatt blodprøver for å sjekke om alt var på stell. Men det er ingenting galt med Petter, han har bare trent så hardt at han må hente seg inn igjen.

- Det er ikke noe som stresser oss. Petter har trent veldig mye på våren og forsommeren. Dessuten har han konkurrert en del. Og kanskje har langturene gått litt for fort. I tillegg hadde han en lett forkjølelse i slutten av mai, sa trener Stig Rune Kveen til Dagbladet.

I samtaler med Skiforbundet Northug og Skiforbundet forhandler fortsatt sammen angående kommende sesong. Dagbladet snakket med lederen i langrennskomiteen i Norges Skiforbund før helgen, og han håpet da å få på plass en avtale i løpet av denne uka.

Han sa da at han venter på en beskjed fra Team Northug på om de er villig til å inngå avtalen langrennskomiteen har tilbudt dem - en representasjonsavtale like den Northug hadde i fjor. Da fikk han være Coop-løper hele sommeren og kunne vente til sesongstart med å tre inn i landslagets sponsor-regime.

Dagbladet har vært i kontakt med Petter Northugs manager Are Sørum Langås, som ikke ønsker å gi noen kommentar utover den Northug selv har gitt til Adresseavisen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer