«Jeg har tatt mitt siste frispark»

Helt utenom planen skrev Moldes Trond Strande seg inn i historiebøkene med et drømmefrispark han har spart på i 14 sesonger som toppspiller i Molde.

ÅLESUND (Dagbladet): - Jeg må hjem å skrive om opplegget vårt for frispark fra over 20 meter, gliste Molde-trener Odd Berg da han gratulerte Strande et kvarter etter kampen.

Den forholdsvis anonyme, men hardtspillende sidebacken i Molde fikk en uvant rolle som matchvinner etter fotballfesten på Kråmyra.

- Det trenger du ikke Oddemann, svarer Strande, og ler.

- Jeg har tatt mitt siste frispark. Hensikten var bare å vise de andre hvordan det skulle gjøres, sa gladeste spiller i Molde-garderoben.

Satset på retur

Strande scorer vanligvis et par mål i sesongen. Dette var hans andre i år, men aldri har det vært viktigere og vakrere. Molde fikk frispark over 20 meter fra mål knappe tre minutter på overtid. Da ballen lå i nota sto kampklokka på 93,14.

- Det var Thomas (Mork) som ba meg ta frisparket. Det er liksom ikke min oppgave. Meningen var at jeg skulle sende ballen mot mål, og Molde-spillerne skulle stupe fram fra alle kanter for å styre ballen i mål eller score på en keeperretur, forklarer Strande.

Det var ikke nødvendig. Frisparket satt klistret i vinkelen.

- Jeg så det var en åpning og vurderte sjansen til 33 prosent på at jeg skulle score med et direkteskudd. Sannheten er at jeg er ganske sikker på labben. Men som en gammel mann (33 år), stiller jeg meg ikke i første rekke for å ta frispark. Jeg slipper heller ungdommen til, sier veteranen med 450 kamper i Molde-drakta.

Før kampen hadde han bidratt til få opp temperaturen med å si at han ønsker at AaFK rykker ned.

Temperatur

- Jeg har ikke noe imot sunnmøringer. Tvert imot. Jeg ser bare faren med at AaFK om tre- fire år kan overta storebrorrollen i Møre og Romsdal. Byen og klubben er attraktiv. De har et stort publikum og et næringsliv som støtter opp. Slik kan Molde FK komme til å få mer konkurranse enn vi ønsker om noen år, sier Strande.

Selv har han to år igjen av kontraktstida i Molde. Det er bare Daniel Berg Hestad som er like bankers på laget som backen fra Fræna.

- Vi bør ha ett poeng til for å være sikre på å stå. Det kommer, lover Strande.

Minst populær på Kråmyra var Magne Hoseth som før kampen sa at han hater sunnmøringer og trøndere.

- Det var bare for å få opp litt temperatur. Lokaloppgjør er gøy. Pipingen gjorde meg ingen ting, sier Magne Hoseth.

GLADE GUTTER: Trener Odd Berg, Bernt Hulsker, matchhelten Trond Strande og Daniel Berg Hestad takker hverandre etter scoringen tre minutter og 14 sekunder på overtid. Frisparket var ikke planlagt. - Meningen var at jeg skulle sende ballen mot mål og Molde-spillerne skulle stupe frem fra alle kanter for å styre ballen i mål eller score på en keeperretur.
KNUST: Målscorer Frode Fagermo og Christian Steen følte 1- 1-kampen som et tap.<P>