- Jeg har to solide sjanser

Kusk Tom Erik Solberg tror på ny suksess i V75.

(Dagbladet.no): Tom Erik Solberg har innledet travsesongen like sprekt som han rundet av den forrige. Han vinner løp hver dag - og i V75 på Biri lørdag tror han det kan bli ny nye triumfer.

- Spiktassa i V75-1 har vært veldig flink. Med samme innsats som sist er hun høyaktuell, forteller Tom Erik Solberg.

Norborg som blir storfavoritt i V75-5, har Solberg og eierne sendt i trening til Kjell Teigen. Suksessen har ikke latt vente på seg.

Trollmannen

- Ja, vi fant ikke riktig ut av ham, han hadde det med å galoppere og tulle seg bort i løpene. Kjell er jo en trollmann til å myke opp muskulaturen med nåler. Jeg var meget godt fornøyd med innsatsen sist, og tror han skal ha gått fram med det løpet i kroppen. Jeg synes han er helt klart seiersaktuell, sier kusken til Dagbladet.no.

- Hva med dine øvrige oppsitt?

- For Eden\'s Girl  i V5-2 er det først og fremst en premie som gjelder. Hun møter for gode hester. Always Brazz i V75-4 står litt langt ute på vingen bak startbilen, og det blir dermed sjanseartet. Uansett holder han fin form for dagen og kan hente seg en fin premie.

- Du har valgt å kjøre Halle-hester (Always Brazz) på tross av at du er truet med eksklusjon fra Trenerforeningen. Hvordan ser du på det?

I FORM: - Norborg er blitt piggere siden det siste løpet. Det var vel første gang vi kjørte litt tøft med ham. Jeg tror Norborg vinner, røper trener Kjell Teigen. Foto: HESTEGUIDEN.COM
I FORM: - Norborg er blitt piggere siden det siste løpet. Det var vel første gang vi kjørte litt tøft med ham. Jeg tror Norborg vinner, røper trener Kjell Teigen. Foto: HESTEGUIDEN.COM Vis mer

- Jeg må si jeg blir en smule overrasket om foreningen velger å gå til et så drastisk skritt. Jeg tror ikke det kommer til å skje. Min jobb er å kjøre hestene i banen, så får andre stelle med sitt. Men skulle jeg bli ekskludert har det ingen praktisk betydning for meg. Jeg bryr meg lite om hva andre måtte mene om det, betror Tom Erik Solberg til Dagbladet.no.

- Jeg fortsetter å kjøre hestene for Tor Olaf Halle uansett hva som skjer, legger han til.

Forvandlingsnummer 

Talentfulle Norborg har tent til i regi trollmannen på Vikersund. Det er ikke få hester som har fått sving på seiershjulet etter den dyktige trenerens behandling.

- Jeg har behandlet ham en del med akupunktur som jeg gjør med alle mine hester. Han var muskeløm og full av spenninger i kroppen. Det er ikke noe mer hokus pokus enn at hesten føler seg bedre, og da kommer også resultatene.

- Norborg er en hest helt utenom det vanlige. Talentet har alltid vært der, og nå når vi har kontroll på helsa hans ser det bra ut, forteller trener Kjell Teigen.

- Piggere siden sist

- Norborg er blitt piggere siden det siste løpet. Det var vel første gang vi kjørte litt tøft med ham. Jeg tror Norborg vinner, røper Teigen.

- Du har flere hester med på lasset til Biri. Hva er sjansene for Luckytobeborn i V75-4 og 3-årige Rokne Eld i DNT\'s unghestserie før V75-løpene?

- Rokne Eld er en fin 3-åring. Han har dessverre galoppert de to gangene vi har vært ute med ham. Feilfritt synes jeg han har en bra sjanse. Vi har hatt ham såpass lenge på stallen at vi vet alt fungerer. Han har ikke vært plaget av noen skader ennå.

-Bare Rex Ribb i mot

- Luckytobeborn tok han en sterk seier sist. Han kjemper alltid i toppen og gjør fine løp hver gang. Jeg kun en hest som kan slå ham - Rex Ribb.

- Alle mine tre kan vinne, men det skal vel noe til å kopiere forrige lørdag, avslutter Kjell Teigen.

Da vant alle Teigens tre stallhester i rikstotoen pluss Spiktassa, som også fant formen etter å ha vært på besøk hos treneren fra Vikersund.

OPTIMIST: Tom Erik Solberg har innledet travsesongen like sprekt som han rundet av den forrige. Han vinner løp hver dag - og i V75 på Biri lørdag tror han det kan bli ny nye triumfer.