MYSTISK SYK: Eldar Rønning serverer Sveriges landslagstrener Gunde Svan fiskegryte under en samling i Torsby i 2007. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .
MYSTISK SYK: Eldar Rønning serverer Sveriges landslagstrener Gunde Svan fiskegryte under en samling i Torsby i 2007. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX .Vis mer

- Jeg har trykk over brystet og er totalt orkesløs

Gunde Svan er mystisk syk. Legene aner ikke hva som feiler ham.

(Dagbladet): Gunde Svan har vært syk i 15 uker. Legene aner ikke hva som feiler ham, melder Expressen.

Langrennslegenden ble invitert til SVTs version av «Mesternes Mester» for ni uker siden siden, men han måtte takke nei ettersom han hadde blitt syk. Legene trodde da det dreide seg om en vanlig infeksjon.

- Jeg fikk trykk over brystet, orket ikke gjøre noe fysisk og fikk en forferdelig hoste.  Da jeg ble spurt om å være med i det programmet hadde jeg allerede vært syk i seks uker, så det gikk ikke, sier han til avisa.

Testes for mykoplasma Tre penicilinkurer til tross - symptomene har fremdeles ikke gitt seg.

- Jeg har kanskje blitt noe bedre, men det er ytters, ytterst marginalt, sier han.

Svan har blitt testet for mykoplasma, og får i løpet av de neste dagene svar på prøvene.

- Legene tror ikke det er mykoplasma, det er mest for å utelukke det. Jeg har jo dessuten spist penicilin, men det hjalp jo ikke.

- Ikke trivelig å være rundt meg Neste uke skal 49-åringen gjennom flere undersøkelser.

- Man begynner å bli urolig. Jeg har ikke kunne jobbe og ikke kan jeg trena. Jeg orker ikke engang å koste løv - da blir jeg trøtt og andpusten med en gang. Det kjennes som om jeg har bare en brøkdel av lungekapasiteten igjen, sier Svan.

- Jeg er ikke akkurat trivelig å være rundt nå, og alt det går ut over familien. Det er slitsomt.