- Jeg har utfordret dem i forkant av hvert møte

Per-Mathias Høgmo om landslagsspillerne.

(Dagbladet): I videovinduet øverst kan du se pressetreffet i reprise.

Per-Mathias Høgmo holdt sin andre pressekonferanse på to dager, etter å ha møtt pressen på Hotel Bristol i går. Landslagstreneren har nå fått tid til å snakke med landslagsspillerne. Alexander Tettey beskriver de siste dagene slik:

- Folk sprudlet og det er nesten som å være tilbake til første dag på skolen, sier Tettey til TV 2.

Backene sentrale Dagbladet spurte Høgmo hvordan han vil at de forskjellige lagdelene skal fremstå i de neste kampene.

- Rekker vi kveldsnytt eller?, svarte Høgmo til latter fra salen.

- Jeg har vel vært ganske tydelig på at backene har vært sentral. Backer som kjører gjør at motstander må forholde seg til det. Jo mer kapasitet og trykk de har, jo mer på motstanderen tenke at de må jobbe hjemover. Den offensive tanken styres mye av backspillet, sier Høgmo til Dagbladet, før han utdyper:

- Det blir en slags 2-4-2-2 hvis man skal tallfeste det offensivt, med to spisser som ligger og drar for å strekke motstandere. Hvis motstanderen blir for hissig må de falle av og du får et mellomrom. Det handler om å skape konflikter hos motstanderen. Hvordan kan vi ramme dem hardest? Da tenker jeg ikke på gjenvinningsfasen som er ekstremt viktig uansett. Hvis du ser på de lagene vi har hatt har vi aldri sluppet inn mer enn et mål i snitt, og det må være maksimalt over en periode, sier Høgmo til Dagbladet.

Utfordret spillerne Høgmo har nå hatt noen møter med spillerne som landslagstrener.

- Jeg har utfordret dem i forkant av hvert møte. Hva er deres sterke side, hva ønsker dere å bidra med inn mot laget, for at de skal gi sitt beste, sier Høgmo til TV 2.

Brede Hangeland har vært til undersøkelser etter at han pådro seg en smell da han spilte for Fulham i helga. Det er foreløpig uvisst om han vil spille mot Slovenia til fredag.

- Vi venter på nærmere beskjed fra Brede, sier Høgmo til TV2.

En av de som kan bli å finne i startoppstillingen er Moldes Vegard Forren.

- Unasett hevm som strater så skal vi gjøre en god jobb og bidra til å slå Slovenia, sier Vegard Forren til TV 2.

Banker på døra Mats Møller Dæhli har gjort sakene sine bra i Tippeligaen for Molde, og Høgmo utelukker ikke at han kan banke på a-landslagsdøra i nær fremtid.

- Jeg tror det er bra at han vil få erfaring på u-landslaget. Det vil overraske meg om det ikke er en spiller vi vil få se på a-landslaget etter hvert. Ingen er for ung, og ingen er for gammel til å spille på landslaget, sier Høgmo.

Norge møter Slovenia på bortebane førstkommende fredag, og Island hjemme på Ullevaal Stadion i den siste gruppespillkampen tirsdag 15. oktober.