DEN BERØMTE TENKEBOKSEN: Aalesunds trener Jan Anders Jönsson snakker med assistentdommeren etter baklengs mot Strømsgodset. Svensken lover klubben kontraktsvar i god tid før den skriftlige fristen 1. november.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
DEN BERØMTE TENKEBOKSEN: Aalesunds trener Jan Anders Jönsson snakker med assistentdommeren etter baklengs mot Strømsgodset. Svensken lover klubben kontraktsvar i god tid før den skriftlige fristen 1. november. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

- Jeg har vært borte i ni år

Nå har Jönsson ti dager på å svare Aalesund.

ÅLESUND (Dagbladet): Aalesund - Strømsgodset 0-1.

Klubbdirektør Henrik Hoffs deadline kom og gikk uten noe endelig kontraktsvar fra trener Jan Jönsson, og i går gjennomførte Aalesund-spillerne enda en kamp uten å vite om svensken kommer til å fortsette i klubben.

Den endte forøvrig uten seier, som alle seriekampene har gjort siden 18. august. Likevel bedyrer spillerne at trenerens usikkerhet ikke påvirker prestasjonene.

- Jeg tror de er så kloke at de ikke merker noe til det. Jeg skal bestemme meg, men ikke i kveld, og ikke i dag. Det tar litt tid. Det er en skriftlig frist den 1. november, og så håper jeg at det skal bli gitt beskjed lenge før det, egentlig, men det tar litt tid, sier Jan Jönsson til Dagbladet.

Samtidig kobles svensken til en retur til hjemlandet, der både Kalmar og Djurgården blir nevnt.

Treneren innrømmer også at det er tungtveiende grunner til å reise hjem.

. En familiesituasjon i så fall, det og at jeg har vært borte i ni år. Det er i så fall det som taler for Sverige, sier han.

Skuffende avslutning Da Jönsson skrev under med Aalesund i januar, bestemte han seg for en ettårskontrakt med «intensjon om å forlenge med to år». Det er denne intensjonen som åpenbart vakler litt nå, med barn på skole i Halmstad.

Og laget vakler også, det som så ut som en medaljesesong står plutselig i fare for å dabbe ut i ingenting.

- Ja, det kan det være, hvis ikke vi viser litt friskt humør. Men det syns jeg guttene gjør, vi får tåle de svake 25 minuttene mot Strømsgodset, men jeg syns vi jobber oss tilbake inn i kampen. I løpet av den rekken med kamper vi ikke har vunnet (syv nå, journ.anm), så er det bare to jeg har vanskelig for å leve med, det er hjemme mot Molde og borte mot Odd, sier Jan Jönsson.

Fem poeng bak tredje Som var oppgitt over at Strømsgodset ikke ble avblåst for hands før vinnermålet i går kveld. Men kanskje litt betegnende for stimen de oransje er inne i?

- Kanskje. Men de første 25 er ikke godkjente fra oss, spillemessig. Den siste timen kan det gå begge veier. I de to kampene før denne var vi veldig nærme seiere, vi traff innsiden av stolpen hjemme mot Brann og hadde mange sjanser på Åråsen, argumenterer Jönsson.

AaFK avslutter mot Viking borte, Vålerenga hjemme og Sogndal borte. Laget er fem poeng bak Haugesund på tredjeplass.