- Jeg har vært død én gang. Jeg vil prøve noe nytt før jeg dør igjen

Derfor vil Ståle bli landslagssjef.

FEST UTEN STÅLE? Ståle Solbakken hevder han ikke er invitert til FCK-spillernes juleavslutning i dag, uten at han vet hvorfor. Som vanlig var nordmannen i det spøkefulle hjørnet etter avansementet mot Panathinaikos i går kveld. Foto: Keld Navntoft, EPA/Scanpix
FEST UTEN STÅLE? Ståle Solbakken hevder han ikke er invitert til FCK-spillernes juleavslutning i dag, uten at han vet hvorfor. Som vanlig var nordmannen i det spøkefulle hjørnet etter avansementet mot Panathinaikos i går kveld. Foto: Keld Navntoft, EPA/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Norges neste landslagssjef Ståle Solbakken tok FC København, som tidenes første danske lag, til sluttspillet i Champions League i går.

Og må selvsagt svare på diverse varianter av spørsmålet om hvorfor han forlater en suksessrik klubbkarriere - med utsikter til fete kontrakter rundt om i Europa - til fordel for den mer trauste jobben i NFF og det norske landslaget.

- Hva skal jeg svare på det? Du vet at jeg ikke kan svare på det. Men ingenting er sikkert i fotball. Jeg kan ikke si noe annet enn det, sier han til Dagbladet.

Men en sedvanlig munter FCK-trener serverte også en annen forklaring etter seieren mot Panathinaikos i Parken i går kveld:

- Jeg har allerede vært død én gang, så jeg vil prøve noe nytt før jeg dør igjen, sier Solbakken ifølge ekstrabladet.dk.

Solbakken la opp som aktiv spiller etter en dramatisk hjertestans på treningsfeltet til nettopp FC København våren 2001.

Hjem til tekst-tv Via trenerjobb i Ham-Kam og assistentjobb på landslaget ble Solbakken trener for FCK fra januar 2006. Til sommeren går kontrakten med FCK ut, og fra 1. januar 2012 er han til disposisjon for NFF, med mindre Drillo tar Norge til EM-sluttspillet.

Mens norske eksperter tror Solbakken er attraktiv for større klubber i Europa, ser danskene gjerne at han fortsetter i FCK.

- Det tror jeg at alle gjerne skulle ønske. Han er en stor del av dette. Det er et solid konsept han står bak, og han er meget godt likt i spillergruppa, sier Jesper Grønkjær ifølge sporten.dk.

Ståle understreke uansett at han er innstilt på å bli landslagssjef.

- Jeg har bevist at jeg er en god klubbtrener, og kanskje kan jeg også bevise at jeg er en god landslagstrener. Nå har jeg spilt fem år mot de samme klubbene, på de samme stadionene og vunnet nesten hver gang. Så det er på tide å komme seg videre, sa Solbakken.

NYE ARENAER: Ståle Solbakken sier han vil prøve noe nytt før han dør - igjen. Foto: Liselotte Sabroe, Scanpix Danmark
NYE ARENAER: Ståle Solbakken sier han vil prøve noe nytt før han dør - igjen. Foto: Liselotte Sabroe, Scanpix Danmark Vis mer

Videre på fest reiste han imidlertid ikke etter suksessen i går kveld. Enda det var folk fra hjembygda som gjerne ville ha ham med ut på nattelivet i Køben.

- Det var noen folk fra Grue som ville ha meg med ut å feste. Men de hadde allerede drukket i noen timer, så jeg sa nei takk til det. Jeg tror bare jeg går hjem og ser på på tekst-tv, sa suksesstreneren.

Ikke invitert på julebord Han hevdet at han heller ikke skal på julebord med spillerne i kveld.

- Spillerne har ikke invitert meg til juleavslutningen i morgen. Jeg vet ikke hvorfor, sa Ståle i går.

Det er i alle fall klart at spillerne ikke har tenkt å sette på festbremsene med det første i dag. De starter moroa med julelønsj, og går neppe rett derfra for å se på tekst-tv.

- Vi har masse å feire, og er gode til å feste. Vi har et sterkt samhold, så det skal nok bli moro, sier kaptein William Kvist ifølge sporten.dk.

Mathias «Zanka» Jørgensen bekrefter at Solbakken ikke får være med på moroa, og forteller at spillerne heller ikke vet verken hvor eller hvordan festen skal gå for seg.

- Det er Hjalte (Nørregaard) og (Jesper) Grønkjær som har arrangeret det, og de vil ikke fortelle oss så mye om hva dagen kommer vil bringe. Men det blir bare oss. Ingen koner og kjærester, og heller ingen Ståle. Nå har vi ferie, sier «Zanka» ifølge ekstrabladet.dk.

GODE KAMERATER: - Jeg har lest i pressen at vi klemmer så mye på dette laget, så det blir nok delt ut en og annen klem, sier kaptein William Kvist (t.h.) om kveldens julebord i FCK. Her har han et godt grep om Jesper Grønkjær. Foto: Liselotte Sabroe, Scanpix Danmark
GODE KAMERATER: - Jeg har lest i pressen at vi klemmer så mye på dette laget, så det blir nok delt ut en og annen klem, sier kaptein William Kvist (t.h.) om kveldens julebord i FCK. Her har han et godt grep om Jesper Grønkjær. Foto: Liselotte Sabroe, Scanpix Danmark Vis mer