Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg har vært en plage for mine foreldre

Robbie Savage vil nærmere Wales og familien.

(Dagbladet.no): Birminghams midtbanegeneral Robbie Savage (30) har store problemer på hjemmebane. Det kan gjøre at waliseren forlater Englands nest største by i januar og flytter til Blackburn - nærmere mor og far i Wales.

- Jeg har seriøse familieproblemer, det samme har min kone. Faren min måtte slutte i jobben sin på grunn av dårlig helse, moren min har hatt slag. Det er svært stressende, sier Robbie Savage til Soccernet.com.

United-talent

Robbie Savage begynte karrieren i Manchester United og vant FA youth cup i 1992 sammen med Ryan Giggs, Nicky Butt, Paul Scholes, David Beckham og Gary Neville. Men i motsetning til United-stjernene fikk ikke Savage tillitt hos Alex Ferguson, i stedet fikk midtbanemannen fri overgang til Crewe.

Etter å ha spilt i Crewe i tre sesonger, ble Savage solgt til Leicester og karrieren fikk ny fart. Savage etablerte seg på det walisiske landslaget, men kom i trøbbel etter en bortekamp mot Italia.

Under et intervju med Sky kastet han fra seg trøya til Paolo Maldini, som han hadde byttet til seg. Episoden skapte mye bråk og han ble utelatt fra det walisiske landslaget en stund.

- Min skyld

Etter noen gode år i Leicester, gikk Savage så til Birmingham i 2002 og han etablerte seg raskt som en publikumsfavoritt. Men nå kan karrieren i Birmingham gå mot slutten.

HISSIGPROPP: Robbie Savage i klammeri med Boltons Jay-Jay Okocha. Bak skimtes en dommer-arm. Til tross for sitt rykte som grisespiller, har Savage kun blitt utvist en gang i karrieren. Foto: Reuters
HISSIGPROPP: Robbie Savage i klammeri med Boltons Jay-Jay Okocha. Bak skimtes en dommer-arm. Til tross for sitt rykte som grisespiller, har Savage kun blitt utvist en gang i karrieren. Foto: Reuters Vis mer

- Jeg legger skylda for mine foreldres problemer på meg selv. Jeg har vært en plage for dem, selv om jeg vet at de er stolte av meg, sier Savage.

Men nå vil altså Savage komme nærmere sine nærmeste - og Blackburn er førstevalget.

- Jeg vet at Birmingham allerede har avslått et bud fra Blackburn. Jeg kan bare fortsette å spille bra, og håpe at klubbene blir enige.

- Det spiller ingen rolle hvor jeg spiller - om det er i Birmingham, Wrexham eller noe annet sted. Det eneste som betyr noe, er at jeg kan være nærme foreldrene mine.

MIDTBANEKJEMPER: Robbie Savage i duell med Patrick Vieira.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media