- UVIRKELIG: Vegard Forren på vei inn på Stamford Bridge for å se Chelsea - Southampton onsdag kveld. Neste gang han skal på Premier League-kamp er han der som spiller selv. Det synes han er litt vanskelig å forstå. Foto: PÅL MARIUS TINGVE
- UVIRKELIG: Vegard Forren på vei inn på Stamford Bridge for å se Chelsea - Southampton onsdag kveld. Neste gang han skal på Premier League-kamp er han der som spiller selv. Det synes han er litt vanskelig å forstå. Foto: PÅL MARIUS TINGVEVis mer

- Jeg har vært fan i så mange år. Å spille her selv blir veldig rart

Forren om å bli Premier League-spiller.


(Dagbladet): Guttedrømmen som går i oppfyllelse er selvsagt en klisjé for nybakte fotballproffer. Men for Vegard Forren kommer det rett fra hjertet.

- Jeg har sett så mange Premier League-kamper opp gjennom årene og vært stor fan i mange år, at det å plutselig skulle spille her selv er veldig rart. Jeg gleder meg til å spille kamper igjen, og gleder meg til å oppleve stemningen og atmosfæren her, sier Southamptons ferske signering til Dagbladet.

Så ferskt er det, at han ikke helt klarer å ta det inn over seg ennå.

- Jeg har vel ikke helt forstått at jeg er Premier League-spiller. Det var drømmen da jeg var liten, men å tro på at jeg faktisk skulle bli det, det har jeg ikke akkurat tenkt så mye på, sier Forren.

For selv om han slo gjennom på landslaget og av mange ble kåret til Norges beste fotballspiller i fjor, er det heller ikke så mange år siden han ikke engang drømte om det som har skjedd denne uka.

- Da jeg spilte venstrekant i KIL/Hemne, tenkte jeg ikke på Premier League. Men etter noen sesonger i Molde forsto jeg at det kunne være mulig om jeg presterte godt, og det har jeg gjort over tid, sier Forren.

Overbevist Han forteller at Southampton var en interessant klubb så snart han ble kjent med interessen deres. Og etter å ha pratet med eieren Nicola Cortese og den nye manageren Mauricio Pochettino var han ikke det minste i tvil.

- De har store planer for klubben, og det er veldig interessant å få bli en del av det. Det er et ungt, godt lag som vil spille fotball. Det er allerede en god Premier League-klubb, og managerbyttet nå kommer fordi de ønsker å ta klubben enda et steg videre og bli enda bedre.

HAR FÅTT DRAKT: Vegard Forren viser fram sin nye Southampton-drakt på St. Mary's. Foto: JIM SOLBAKKEN
HAR FÅTT DRAKT: Vegard Forren viser fram sin nye Southampton-drakt på St. Mary's. Foto: JIM SOLBAKKEN Vis mer

Pochettino fortalte på dagens pressekonferanse at han har sett Forren i aksjon tidligere. Da Forren fikk prate med ham direkte, ble han overbevist.

- Han gjorde et veldig godt førsteinntrykk. Jeg har pratet med ham et par ganger siden han kom. Han kommer fra spansk fotball, er glad i lag som spiller fotball, og har en filosofi som passer meg utmerket. Han var veldig overbevisende og sa at jeg var en spillertype han likte.

Mulig debut mandag Allerede på mandag kan Forren få sjansen for den nye klubben sin. Da venter hjemmekamp mot Everton på St. Mary's. Men han tør ikke spå om han kommer til å få spille.

- Nei, nå er det første trening for meg i morgen, og så er det kamp på mandag. Jeg har et håp om å bli med i troppen, og da er det selvsagt mulig å få starte også. Men jeg skal ikke være så offensiv akkurat nå, sier Forren ydmykt.

Men muligheten for å få spilletid var viktig for ham i valget av klubb.

- Målet er selvsagt å få fast plass og utvikle meg. Det var viktig for meg å dra til en klubb som ville satse på meg og har fulgt mye med meg, og visst hva jeg er god for. De var veldig klar over mine gode sider, sier Forren.