PÅ NYE EVENTYR: Mange hadde møtt opp foran Etihad Stadium for å ønske Manchester City-nykommer Samir Nasri velkommen til klubben.Foto: SCANPIX/AP Photo/Peter Byrne/PA Wire
PÅ NYE EVENTYR: Mange hadde møtt opp foran Etihad Stadium for å ønske Manchester City-nykommer Samir Nasri velkommen til klubben.Foto: SCANPIX/AP Photo/Peter Byrne/PA WireVis mer

- Jeg har vært frustrert

Først fra i dag kan Samir Nasri kalle seg City-spiller.

HER finner du en oppdatert overgangsoversikt for Premier League.

(Dagbladet): Samir Nasri ble i ettermiddag Manchester Citys fjerde sommerkjøp så langt da han besto den medisinske testen og skrev under på en kontrakt som sikrer ham rundt 1,5 millioner kroner i ukelønn de neste fire årene, melder mcfc.co.uk.

- Jeg føler stor lettelse. Det var langvarige samtaler og forhandlinger mellom de to klubbene, og først nå kan jeg kalle meg en City-spiller. Det er det jeg har ønsket fra begynnelsen av, så nå er jeg veldig glad, sier Nasri i et intervju med Citys hjemmeside.

Dermed fikk det som har vært en frustrende periode av Nasris karriere en lykkelig utgang.

- Jeg var frustrert fordi jeg sa til manageren at jeg ønsket å dra, men ble værende hele sesongoppkjøringen, selv om jeg hadde lyst til å gjennomføre den i Manchester City, så jeg kunne ha blitt bedre kjent med lagkameratene mine. Det er en stor dag for meg. Dette er en ny start, og jeg ser fram til å komme i gang, sier en lettet Nasri.

Overtalt av Vieira Den 24 år gamle franskmannen blir dermed den fjerde spilleren City henter fra Arsenal de siste to årene. Fra før har Emmanuel Adebayor, Kolo Touré og Gaël Clichy alle tatt turen fra London til Manchester før ham. I tillegg har tidligere Arsenal-kaptein Patrick Vieira gått inn i en direktørrolle i klubben etter at han la opp i vår.

De har alle vært sentrale samtalepartnere for Nasri da han sto overfor et veiskille i fotballkarrieren.

- Jeg har snakket mye med dem. Vi ringtes da jeg var på ferie. Jeg snakket også med Patrick (Vieira). Det var fint å få råd fra spillere som allerede spiller for og kjenner klubben og kjenner forskjellene mellom Arsenal og City, sier han.

Særlig Vieiras meninger ble tungtveiende:

- Han utgjorde en stor forskjell. Han er en legende i Frankrike, hvor alle elsker og respekterer ham. Når en som har spilt for Arsenal, Juventus og Inter forteller at City er stedet å være, må man lytte.

Lidenskap Nasri kom til Arsenal fra moderklubben Marseille, som han debuterte for allerede som 17-åring, sommeren 2008. Siden den gang har han vokst til å bli en av Premier Leagues beste kreative midtbanespillere.

Dømt ut i fra supporter-velkomsten han har fått i Nordvest-England føler han seg mer hjemme der enn i Nord-London.

- Jeg kan se at City-supporterne er veldig lidenskapelige, og minner meg litt om Marseille. Arsenal har bra supportere, men de har ikke vært like lidenskapelige etter at de flyttet fra Highbury til Emirates, sier Nasri.

Ukvalifisert Selv om han bare hadde ett år igjen av kontrakten på Emirates, og fritt kunne ha gått i forhandlinger med andre klubber ved nyttår, har City valgt å bruke rundt 200 millioner kroner på å sikre seg Nasris tjenester allerede nå.

Den stive prislappen og den store lønningsposen er imidlertid ikke noe 24-åringen bruker mye energi på.

- Jeg er ikke flink til å diskutere overganger og kontrakter. Jeg har en agent som har kvalifikasjonene til å gjøre det. Mine kvalifikasjoner er på banen, og jeg har bare lyst til å spille fotball, sier Nasri, som har fått tildelt draktnummer 19, og kan gjøre sin debut for de lyseblå i helgens seriekamp borte mot Tottenham.