Ada Hegerberg om den tøffe tida på landslaget

- Jeg har vært knekt psykisk

Ada Hegerberg snakker ut som landslagsexiten, og kommer med knallhard kritikk mot Norges Fotballforbund.

TØFF TID: Ada Hegerberg sier at hun kunne ha mareritt etter å ha vært med landslaget. Det å slutte, ble en stor lettelse. Foto: Lisi Niesner / Reuters / NTB Scanpix
TØFF TID: Ada Hegerberg sier at hun kunne ha mareritt etter å ha vært med landslaget. Det å slutte, ble en stor lettelse. Foto: Lisi Niesner / Reuters / NTB ScanpixVis mer

I Josimars spesialutgave om norsk kvinnefotball, utgitt i dag, snakker Ada Hegerberg ut om påkjenningen av å spille for det norske landslaget.

- Det var tøft på så mange samlinger. Jeg har vært knekt psykisk. Det har vært en dønn depressiv følelse. Jeg hadde mareritt etter å ha vært med landslaget. Sånne ting skal man ikke ha, sier Hegerberg til fotballtidsskriftet.

Hun la opp på det norske landslaget etter det skuffende europamesterskapet i 2017, hvor Norge endte opp med null poeng og null mål i gruppespillet.

Etter EM varslet Hegerberg at hun kom til å ta en pause fra landslaget, noe som i ettertid har vist seg å bli permanent.

- Hvis du vil komme deg noe sted i livet, må du ta noen valg. Med en gang tanken kom inn i hodet mitt: Jeg tror jeg må slutte på landslaget … Da bare rant alt av. Puuuuuh. Jeg begynte å sove godt igjen, sier Hegerberg til Josimar og Morgenbladet som samarbeidet om intervjuet.

- Ikke tatt seriøst som landslag

I en pressemelding begrunnet verdensstjerna det på følgende måte:

«Skal landslaget oppnå de målsettinger og resultater landslagsledelsen har satt seg kreves det etter min oppfatning forbedringer på flere områder, både i planleggingsarbeidet, i gjennomføringsfasen og i oppfølgingen. I tillegg er det mye å gå på i forhold til kommunikasjon og dialog».

Saken fortsetter under videoen.

SUPERSTJERNE: Ada Hegerberg har ikke spilt én landskamp siden sommeren 2017. I programmet Skavlan på TV2 forteller verdens beste kvinnelige fotballspiller hvorfor hun ikke ønsker å ikle seg den norske landslagsdrakten.Video: TV2 Vis mer

Den gang sa hun at tok avgjørelsen basert på erfaringer også fra de norske landslagene på yngre nivå.

I intervjuet med Josimar sier Lyon-spilleren at «NFF aldri har tatt oss seriøst som landslag», og at hun har sittet med den følelsen siden hun ble tatt opp for første gang på U15-landslaget.

Lyon-spilleren ramser opp flere hendelser. At de ble medsendt én T-skjorte, som de skulle representere i under EM, over ti dager, at de måtte spille med for store sokker, og at jentene fikk et par sko hver, mens herrene kunne velge og vrake fra en trailer full av sko.

- Begynte å miste meg sjøl

Selv sier Hegerberg at hun aldri har fått lov til å være seg selv på landslaget.

- Da tar du bort essensen. Jeg merket at jeg gradvis begynte å miste meg sjøl, å lure på hva jeg står for. Da tenkte jeg: Dette funker ikke. Som fotballspiller, som person. Vi ble ikke tatt seriøst som kvinnelandslag. Det var ikke noen kultur for å trene med kvalitet, for å bli bedre, for å ville bli bedre. Det tynga meg over lang tid, sier Lyon-stjerna til Josimar.