- Jeg har vært litt skuffet over fotballen innimellom

Han er Fotball-Norges 10. mektigste.

BYGGHERREN: Leif Øverland er første mann ut i Dagbladets maktkåring. NTF-direktøren er nummer ti på sin tredje arbeidsdag. Lykkes han med å bygge en sterk klubbsammenslutning, er han trolig noen hakk høyere innen året er omme. Foto: Nina Hansen
BYGGHERREN: Leif Øverland er første mann ut i Dagbladets maktkåring. NTF-direktøren er nummer ti på sin tredje arbeidsdag. Lykkes han med å bygge en sterk klubbsammenslutning, er han trolig noen hakk høyere innen året er omme. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): For tre dager siden fikk den norske fotballfamilien et nytt medlem. Det var da næringslivslederen Leif Øverland, 55 år gammel hamarsing, inntok det innerste kontoret i Norsk Toppfotballs lokaler på Ullevaal stadion.

Han har aldri før vært verken leder, trener eller tillitsvalgt i norsk fotball. Ikke har han spilt selv heller, ikke engang i aldersbestemte rekker. Erfaringen begrenser seg til lek på løkka i barndomsåra på Hamar.

Det er knapt mulig å finne en nordmann med tynnere fotballbakgrunn.

Nå er han på plass som administrerende direktør i Norsk Toppfotball - interesseorganisasjonen for Norges 32 øverste klubber.

Imponerte i intervjuene Det var et tøft 2013 for Fotball-Norge. Landslaget spilte dårlig, klubbene mislyktes i Europa og omdømmet sank. Det hele toppet seg med Drillo-bråket som stjal overskrifter og energi i halvannen høstmåned.

Midt oppi dette skulle Norsk Toppfotballs styre finne ny direktør. Leif Øverland søkte på stillingen. Han var i utgangspunktet ingen favoritt, men CV-en og ryktet han hadde med seg fra næringslivet, sørget for å bringe ham inn til intervju.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer