SER LYST PÅ FORTSETTELSEN: Ole Gunnar Solskjær samlet Molde-spillerne til en prat ute på gressteppet etter den sterke 3-0-seieren over Lillestrøm. Han mener laget har kapasitet til å spille på samme måte hver eneste helg framover.  
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
SER LYST PÅ FORTSETTELSEN: Ole Gunnar Solskjær samlet Molde-spillerne til en prat ute på gressteppet etter den sterke 3-0-seieren over Lillestrøm. Han mener laget har kapasitet til å spille på samme måte hver eneste helg framover. Foto: Kyrre Lien / ScanpixVis mer

- Jeg har vært misfornøyd to ganger på fire og en halv måned

Solskjær synes Molde gjør store framskritt.

Lillestrøm - Molde 0-3

ÅRÅSEN STADION (Dagbladet): Etter 0-3-tapet på eget gress fastslo LSK-trener Henning Berg at de ikke har møtt et bedre lag enn Molde i år.

Ole Gunnar Solskjær mener blåtrøyene har ferdighetene til å spille slik hver eneste helg.

- Det nivået vi presterte på i dag har vi kapasitet til å gjøre helg etter helg, sier Molde-treneren.

Terper pasningsspill hver dag
Han har ikke fått noen superstart i Tippeligaen i sin debutsesong som førstelagstrener, for før 16. maikampen på Åråsen lå Molde beskjedent plassert på en 10. plass, med åtte poeng på seks kamper.

Årets norske eliteserie er imidlertid så uforutsigbar og jevn at ingen har vært i nærheten av å få en luke i teten. Kampen mot Lillestrøm ga klare hint om at Solskjær er i ferd med å få fasong på laget sitt - og da kan romsdalingene ble ekle å ha med å gjøre framover.

Solskjær selv føler laget er i kontiunerlig bedring.

- Det blir bedre for hver uke som går. Jeg ser det på treningsfeltet hver dag, det er ikke mange dager jeg er misfornøyd. Det har kanskje vært to dager på fire og en halv måned hvor jeg har vært det, og den var dagen før cupkampen mot Træff (sleit seg til 2-0-seier, journ.anm.), sier Solskjær til Dagbladet.

FORNØYD: Molde-kaptein Daniel Berg Hestad lå på grensa til et rødt kort i 1. omgang mot Lillestrøm og ble byttet ut til pause. Derfra fikk han se lagkameratene banke kanarifuglene. - Dette var en av våre beste kamper over 90 minutter. Vi spiller bra fotball, sier han.  
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
FORNØYD: Molde-kaptein Daniel Berg Hestad lå på grensa til et rødt kort i 1. omgang mot Lillestrøm og ble byttet ut til pause. Derfra fikk han se lagkameratene banke kanarifuglene. - Dette var en av våre beste kamper over 90 minutter. Vi spiller bra fotball, sier han. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

- Vi trener teknikk og ballbesittelse hver dag. Jeg har sett store framskritt.

Holdt endelig nullen
Mot Lillestrøm - som er mestscorende i Tippeligaen og ifølge Tom Lund har det høyeste offensive maksnivået norsk fotball har sett - holdt Molde paradoksalt nok nullen for første gang i år.

- Det betyr mye for Bugge og den bakre fireren. Bare vi holder oss unna personlige feil - som det har vært en god del av i sesongstarten - er vi veldig gode defensivt også, sier Solskjær.

Han mener Molde har fått for dårlig betalt i forhold til spill og sjanser i de første kampene.

- Vi har skapt enormt mange sjanser, og ikke sluppet til så mange sjanser imot. Men motstanderne har hatt god uttelling mot oss, sier han.

Kaptein Daniel Berg Hestad mener Molde ikke kan klage altfor mye over manglende uttelling i de første kampene.

- Vi har vært litt udyktige også. Mot Rosenborg sist hadde vi fire sjanser på to minutter uten å score, og da kan vi takke oss selv, sier han.

- Ikke redd for å gjøre feil
Han sier Molde-gutta fortsatt er litt på utviklingsstadiet etter at Solskjær overtok og tok med seg ideer og assistenter fra Manchester.

HOLDT ENDELIG NULLEN: Espen Bugge Pettersen og den bakre fireren til Molde kunne gå av banen uten baklengsmål for første gang denne sesongen. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
HOLDT ENDELIG NULLEN: Espen Bugge Pettersen og den bakre fireren til Molde kunne gå av banen uten baklengsmål for første gang denne sesongen. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer

- Vi skal spille mye trekantspill og være ballbesittende, som det tar tid å trene inn. Ole Gunnar er tydelig på at vi må tørre å utfordre oss selv, og ikke være redd for å feile. Men det kommer til å ta litt tid, for alt er ganske nytt, sier han.

Mot Lillestrøm dominerte ikke Molde skikkelig før Frode Kippe sklei inn 0-2 i eget nett. Derfra og inn gjorde gjestene som de ville og trillet ballen rundt, mens LSK-gutta ble løpende imellom.

- Vi trenger ikke gjøre det bare når vi leder. I 1. omgang skulle vi framover for enhver pris og mistet ballen for ofte. Det ble hawaii, men det var sikkert gøy for publikum, sier MFK-kapteinen.

GAMLE UNITED-VENNER: Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær. 
Foto: Kyrre Lien / Scanpix
GAMLE UNITED-VENNER: Henning Berg og Ole Gunnar Solskjær. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer