- Jeg har vært mistenksom fra første stund

Svensk stjerne om verdens raskeste løpere.

 TROR FLERE ER DOPET:  Den svenske fiidrettsprofilen  Robert Kronberg (innføyd) tror flere fra Jamaica kan være dopet. Foto: NTB scanpix
TROR FLERE ER DOPET: Den svenske fiidrettsprofilen Robert Kronberg (innføyd) tror flere fra Jamaica kan være dopet. Foto: NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Forrige uke testet Veronica Campbell-Brown positivt på et vanndrivende legemiddel som øker produksjonen av urin.

Nå kommer saken hennes til å gå videre i systemet. Både A- og B-prøven er positive. Hun blir utestengt fra trening og konkurranser, og det har Campbell-Brown akseptert, fordi saken må undersøkes på en skikkelig måte, ifølge NTB.

Ikke overrasket 13 friidrettsutøvere fra Jamaica har testet positivt på doping siden 2008, ifølge Jamaica Observer.

Den svenske hekkeløperen Robert Kronberg er ikke overrasket over utviklingen. Han forteller i et intervju med Expressen.se at han har ant ugler i mosen i lang tid.

- Jeg har vært mistenksom til Jamaica fra første stund, forteller han til Expressen.

 TESTET POSITIVT:  IAAF kommer med et svar på Veronica Campbell-Brown prøve denne uka.  Foto: Ricardo Makyn / AFP / NTB scanpix
TESTET POSITIVT: IAAF kommer med et svar på Veronica Campbell-Brown prøve denne uka. Foto: Ricardo Makyn / AFP / NTB scanpix Vis mer

Kronberg har representer Sverige i OL og VM. 36-åringen har deltatt i seks VM og har 13 SM-gull på favorittdistansen 110 meter hekk.

Nå tror han det kan komme flere dommer fra den karibiske øya.

Dopingkultur -  Man kan ikke unngå å tenke at de største navnene i friidrettsverdenen kan ha testet ut denne dritten,sier Kronberg.

I intervjuet kommer det fram at han synes det er merkelig at Usain Bolt løp raske 100-metere allerede som 16-åring, men han vil ikke stemple verdens raskeste mann som en doper. I hvert fall ikke direkte.

- Du kan ikke dømme noen før de blir tatt, men gang på gang har det kommet eksempler på at det står dårlig til på Jamaica. Jeg hadde ikke blitt overrasket om noen av de virkelig store ble tatt, forteller han.

Robert Kronberg hyller svensk idrett, hvor de som blir tatt for doping blir fryst ut av miljøene. Den samme tendensen har han til gode å se i mange andre land. Og Kronberg synes det er merkelig at Jamaica plutselig har blitt så gode.

- Historisk sett har ikke Jamaica hatt en sprintkultur. Det har de plutselig fått, og nå dominerer de. I mange kulturer spiller det ingen rolle om du blir tatt for doping. Man blir akseptert av samfunnet uansett, forteller Kronberg.