TIL TOPPS I DAG:  Bjørn Einar Romøren. Foto: NTB Scanpix
TIL TOPPS I DAG: Bjørn Einar Romøren. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg har vært så dum å uttale at jeg mest sannsynlig gir meg

Sa Romøren. Så vant han.

HOLLMENKOLLEN (Dagbladet): Bjørn Einar Romøren (32) vant dagens kontinentalcuprenn i polske Zakopane. Han gikk til topps foran de to slovenerne Anze Lanisek og Cene Prevc.

- Det var deilig å få til to lange  hopp, sier Romøren til Dagbladet.

- Det har gått mye bedre i det siste. Jeg har funnet et par lure triks som gjør at jeg klarer å trene mer stabilt igjen. Jeg fikk til to helt kurante skihopp i dag.

Første gang Seieren i kontinentalcupen skjer på samme dag som Holmenkollrennet. Kontinentalcupen er det nest øverste nivået i internasjonal hoppsport.

Dette var første gang denne sesongen at Romøren - som gikk gjennom en ryggoperasjon i 2012 - fikk prøve seg i et internasjonalt hopprenn.

- Jeg koser meg. Akkurat nå har jeg en god følelse, sier Romøren på telefonen fra Polen. Sist han vant et internasjonalt hopprenn var i 2010 - også dét et renn i kontinentalcupen.

- Dum Romøren har tidligere uttalt at dette er hans siste sesong i hoppbakken. Konfrontert med denne uttalelsen - og dagens seier - svarer han:

- Jeg har vært så dum å uttale at jeg mest sannsynlig gir meg etter denne sesongen. Dermed blir jeg konfrontert med dette hele tida.

Han fortsetter:

- Men ingenting er hugget i stein. Det er på en måte den filosofien jeg har jobbet etter. Jeg kommer med et endelig svar etter sesongen.

Ikke bitter Romøren legger ikke skjul på at han gjerne skulle ha hoppet i Holmenkollen i dag. Skulle han finne på å gi seg, betyr dette at han ville fått sjansen til å ta et skikkelig farvel med det norske hoppublikummet.

- Er det bittert?

- Selvfølgelig hadde jeg lyst til å være med i Kollen. Men det er bare min egen feil at jeg ikke får være der. Jeg har ikke veldig gode resultater å vise til denne sesongen.

Fortsatt gjenstår VM i skiflyging og verdenscupavslutningen i Planica for hopperne.

FRA GLANSDAGENE:  Bjørn Einar Romøren satte verdensrekord i Planica i 2005 med 239 meter. Rekorden sto seg i seks år. Foto: NTB Scanpix
FRA GLANSDAGENE: Bjørn Einar Romøren satte verdensrekord i Planica i 2005 med 239 meter. Rekorden sto seg i seks år. Foto: NTB Scanpix Vis mer