GJENNOMBRUDD: Isabelle Pedersen fikk sitt internasjonale gjennombrudd sist sommer. Hun var en plass unna VM-finalen i Beijing. I kveld er hun klar for Bislett Games. Foto: NTB Scanpix
GJENNOMBRUDD: Isabelle Pedersen fikk sitt internasjonale gjennombrudd sist sommer. Hun var en plass unna VM-finalen i Beijing. I kveld er hun klar for Bislett Games. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg har vært skadet i oppkjøringa seks år på rad. I år ble jeg sjuk

Isabelle Pedersen (24) vil fortsette der hun slapp i fjor.

(Dagbladet): I kveld løper Isabelle Pedersen mot noen av verdens beste hekkeløpere på Bislett. Bergensjenta har den svakeste tiden i feltet - og synes det er perfekt.

- Jeg gleder meg. Det er et perfekt felt, sier hun om møtet med Sally Pearson, Brianna Rollins og flere av verdens beste korthekkløpere.

- Jeg skal ha det gøy. Det er det handler om. Ha det moro og jakte godfølelsen, sier hun.
Syk i vinter Sist sommer løp Isabelle Pedersen på 12,86 og satte pers under semifinalen i VM i Beijing, og var en hårsbredd fra finalen. I år har hun løpt på 13,29, i en sesong hvor hun er litt på «etterskudd».

Store deler av vinteren ble nemlig brukt til alternativ trening etter at hun var sjuk i januar og februar. Det førte blant annet til at hun måtte trekke seg fra innendørs-VM i vår.

Akkurat det bare trekker hun på skuldrene av.

- Jeg har vært skadd i sesongoppkjøringa seks år på ras. I år ble jeg altså sjuk i stedet. Det har gått bra før, og det gjør det nok i år også, selv om toppformen kanskje kommer litt seinere enn vanlig. Jeg har trent veldig bra, og er helt i orden.

- Men det har vært lite konkurranser på deg?

- Ja, men konkurranse kan du simulere på trening. Det har jeg gjort. Jeg er klar til å møte disse jentene nå. Og jeg skal ha det gøy, gi publikum som kommer for å se oss show, lover den munnrappe bergensjenta.

Ikke noe press Isabelle Pedersen elsker å konkurrere, hun sier selv at hun «lo da hun løp» på 13,29 tidligere i sommer. Det er derfor hun gleder seg til å løpe på Bislett i kveld også, foran tusenvis av nordmenn.

- Jeg gleder meg enormt. Jeg er klar for å fortsette der jeg slapp i fjor selv om tida ikke er hovedfokus nå. Det kommer etterhvert, sier hun og sikter til OL-kravet på 12,90.

- I kveld handler det om å kose seg i et perfekt felt, ha det gøy.

- Jeg kjenner ikke noe stress eller press. Hvorfor skulle jeg det? Jeg føler ikke noe frykt for å mislykkes eller gjøre feil. Dette er noe jeg skal holde på meg i kanskje ti år av livet mitt. Det handler bare om å kose seg og ha det moro - og løpe så fort jeg kan, sier Isabelle Pedersen.

-

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.