SEKS GULL:  Tonje Nøstvold (nummer tre fra venstre) med sitt sjette mesterskapsgull i løpet av de ni mesterskapene hun har spilt. Her sammen med Ida Alstad, Heidi Løke og Karoline Dyhre Breivang etter OL-finalen i London. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX
SEKS GULL: Tonje Nøstvold (nummer tre fra venstre) med sitt sjette mesterskapsgull i løpet av de ni mesterskapene hun har spilt. Her sammen med Ida Alstad, Heidi Løke og Karoline Dyhre Breivang etter OL-finalen i London. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIXVis mer

- Jeg har vært veldig skuffet og lei meg

Nøstvold droppet etter seks gull på åtte mesterskap.


(Dagbladet): På grunn av skader, graviditet og én spiller som har gitt seg på landslaget, var det opplagt at det ville bli endringer i troppen som vant OL-gull.

I tillegg valgte Thorir Hergeirsson å bytte ut veteranen Tonje Nøstvold (27) med mesterskapsdebutant Ida Bjørndalen. Det var et tungt budskap å motta for Nøstvold.

- Jeg ble veldig skuffet. Jeg har jo vært ganske usikker på om jeg ville bli tatt ut siden jeg har slitt mye med skader i det siste, men det var kjipt å få beskjeden. Jeg har vært veldig lei meg, sier hun til Adresseavisen.

- Forståelse Thorir Hergeirsson begrunnet avgjørelsen både med at Nøstvold ikke er helt klar etter skadeproblemene, og med at det var på tide å slippe til Kolding-spiller Ida Bjørndalen som han mener er bedre per i dag.

- Jeg har stor forståelse for det, og nå får jeg bruke desember på å trene og komme tilbake for fullt. I går kveld var det tungt, men etter å ha sovet på det, er jeg motivert og vil jobbe for å komme tilbake på landslaget igjen ved neste anledning, sier Nøstvold.

Seks gullmedaljer Byåsen-spilleren har spilt i ni strake mesterskap for Norge: VM 2005, EM 2006, VM 2007, OL 2008, EM 2008, VM 2009, EM 2010, VM 2011 og OL 2012.

De åtte siste har endt med medalje - seks gull, sølv i 2007 og bronse i 2009. Men i desember blir hun altså nødt til å følge mesterskapet hjemmefra.

- Det blir ganske merkelig å sitte hjemme og se EM på TV, men jeg skal selvsagt følge med og heie, sier Nøstvold.