- Jeg har valgt å glemme

BORDEAUX (Dagbladet): Midt under treningsøkta på Stade Municipal går Drillo rett i gresset. Fra horisontal utgangsposisjon kjører han et intensivt kortprogram med sit-ups og armhevinger.

Og da han dukker opp på pressekonferansen - og det uungåelige spørsmålet kommer - ser han verden rett i øya. - Jeg har valgt å glemme, sier Drillo. Formuleringen er viktig fordi Drillo bruker ordet valgt. Det kan jo ikke bety annet enn at han fortsatt bærer problemene med seg. Og da han presiserer valget sier han at «jeg og spillerne har glemt det fram til Skottland-kampen».

Og;

- - Jeg vil snakke fotball i dag. Dette går på min psyke også.

Med andre ord;

Berg/Mykland-saken ser ikke ut til å være så steindød som Norges Fotballforbunds visepresident og talskvinne Karen Espelund vil ha det til.

Men øverst på agendaen står fotballen. Og det var den Drillo forholdt seg til i går. Og som vanlig var det midtbanen som voldte hodebry. Hvor tre mann - Ole Gunnar Solskjær, Erik Mykland og Øivind Leonhardsen - ble vraket fra uavgjort-laget mot Marokko.

Trekke i hatten

- Nesten som å trekke i hatten, sier Drillo. - Jeg hadde de samme problemene og måtte gjøre de samme vurderingene som sist. Derfor handler det nok en gang om defensiv styrke, fart, luftstyrke og gjennombruddshissighet.

- Det var et vanskelig uttak hvor magefølelsen var med og bestemte.

Spilleranalysen fra Marokko-kampen forteller Drillo at ingen spilte direkte dårlig. Derfor er ingen vraket av den grunn. Men ingen spilte heller opp mot sitt beste. Så derfor;

- De nye som er kommet inn - Vidar Riseth, Ståle Solbakken og Roar Strand - er kanskje litt mer sultne.

- Hva forventer du av Riseth?

- Vidar har luftstyrke og fart. Og når jeg får snakket nøye med ham om det taktiske han sliter med så kan han fort bli et aktivum.

- Solbakken?

- Ståle fortjener å spille etter det han har gjort. Han skal følge opp med den kreative dimensjonen Myggen representerer.

- Og Roar Strand?

- Han har mye av Leos løpsstyrke. Og så vurderer jeg ham som en bedre avslutter, sier Drillo.

Dan i lufta

Bak i laget gjør Drillo ingen verdens ting. På papiret. Når det kommer til dagens spillermøte får fireren fra åpningskampen i Montpellier nok en gang beskjed om å justere presset i forhold til forrige gang.

- Vi trente en time forsvarsorganisering på søndag, sier Drillo. - Det er mer enn sist.

- Hva betyr det?

- Vi skal ligge lavere enn sist. Og når vi gir mindre bakrom blir ikke Dan Eggens manglende fart så avgjørende. Og jeg er hissig på å ha med Dan på grunn av luftstyrken hans. Men Henning (Berg) ble vurdert nøye som midtstopper han også, og da ville Gunnar Halle spilt på kanten.

Skottlands landslagstrener Craig Brown sier Drillo gjør skottene en tjeneste ved å offentliggjøre Drillos 24 timer før kampen. Sjøl er Olsen av en annen oppfatning.

- Hvis vi plutselig skulle gjort noe annet enn det vi alltid gjør så tror jeg vi ville tapt mer enn vi hadde vunnet. Vi prøvde det en gang i Nederland (før den avgjørende EM-kvaliken -95). Da ble konene til spillerne nedringt av dere journalister.

- Hva forventer du av Skottland?

- Jeg har prøvd å sette meg inn i hvordan de ser på det. Og; - Uavgjort for dem er ikke galt. Det er i hvert fall bedre for dem enn for oss. Derfor kan de bli forsiktige.

Drillo ser det hypotetiske i de smule profetier og slår kontra med følgende faktum;

- Skottland kan ikke tape. Og hva gjør de da? Jo, de tar i hvert fall ikke store sjanser, sier Drillo.

TRENING: Egil Olsen deltok selv på treninga i går.