- Jeg har valgt å ikke bo i Nord-Norge, så jeg vil se fotball når det er varmt

Til tross for snøen blir det stappfullt på Sarpsborg stadion i kveld.

SARPSBORGS HÅP: Øyvind Hoås er 2.03 meter høy og Tippeligaens høyeste. Det tror supporterleder i Sarpsborg 08, Kjetil Frøne, blir avgjørende i kveld. 

Foto: ARNT E. FOLVIK
SARPSBORGS HÅP: Øyvind Hoås er 2.03 meter høy og Tippeligaens høyeste. Det tror supporterleder i Sarpsborg 08, Kjetil Frøne, blir avgjørende i kveld. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

• Følg seriestarten direkte i livestudioet klokka 19 i kveld!

(Dagbladet): Vi skriver fredag 18. mars og mens snøen laver ned både i Molde og Sarpsborg gjør byenes respektive tippeligalag seg klare til å sparke i gang årets sesong i østfoldbyen.

Som du snart skal lese er lagenes supporterledere uenige om hvem som går seirende ut av seriepremieren, men én ting er de i hvert fall enige om - seriestarten kommer altfor tidlig.

- Det gjør den jo, sier lederen for Sarpsborg 08's Fossefallet, Kjetil Frøne, til Dagbladet.

- Sarspborg er jo Norges solby, byen med flest soldager i året, så når det er snø her kommer seriestarten for tidlig. Jeg bare håper ikke det legger noen demper på kampen.

- Vi våkna til snø i dag her også, istemmer Tornekrattets supporterleder, Eva Brit Mauseth.

- Det er ikke noe hyggelig å spille i snø, åkkesom. Jeg har valgt å ikke bo i Nord-Norge, så jeg vil se fotball når det er varmt.

Tror på tett kamp
Som en slags skjebnens ironi, eventuelt et usedvanlig klarsynt oppsett fra Norges Fotballforbund, gjør Sarpsborg comeback i den øverste divisjonen 36 år etter at Molde sendte dem ned sist gang. Det er med andre ord en stund siden fotballpublikummet i Sarpsborg kunne se toppfotball på sin lokale stadion.

Derfor blir det også smekkfullt på Sarpsborg stadion i kveld.

Og selv om Molde vant 1-0 for 36 år siden, er ikke supporterlederen i Sarpsborg helt fremmed for at de tre poengene blir værende i byen etter dette møtet.

- Det er Sarpsborg som vinner kampen. Resultatet blir beskjedne 1-0, for jeg er ikke så veldig kjepphøy når det gjelder Sarpsborg og Tippeligaen, sier Frøne.

- Molde vinner! Men jeg tror vi kommer til å slite litt, så jeg tipper en knepen 2-1-seier, sier Mauseth.

Håper ikke Thioune er i form
Siden supporterlederne er så trygge på egne lag må vi selvsagt spørre om hvem som blir nøkkelspillerne i kveldens batalje, men også hvem fra motstanderlaget som kan ødelegge festen.

- Nøkkelspilleren vår blir nok Magne Hoset i dag. Han er den som har lengst fartstid i det unge laget vårt, sier Tornekrattets Mauseth.

- Sarpsborg kjenner jeg litt dårlig, men deres styrke ligger nok i at de vil spille med høy intensitet. Nyopprykkede lag er alltid vanskelige å møte i første runde.

- Jeg tror vi vinner på en heading av Øyvind Hoås, så han blir nøkkelen i dag. Ellers er det jo kollektivet som skal være vår sterkeste side, sier Frøne.

- Når det gjelder Molde er det vanskelig å si hva som blir deres styrke i kveld. Det kan muligens være det Ole Gunnar allerede har tilført laget? Og så håper jeg at Makhtar Thioune ikke blir skummel, han er jo gammel Sarpsborg-spiller så vi vet hvor god han kan være. Er han i kjempeform blir det 1-1!

• Følg seriestarten direkte i livestudioet klokka 19 i kveld!