- Jeg har veldig vondt i magen nå, og det går ikke over med det første

VIF-keeperen knust etter tabbekvelden.

DRAMMEN (Dagbladet): Blikket var tomt, ryggen rak og magen vond da Vålerengas keeper Gudmund Taksdal Kongshavn (22) møtte pressen etter at hans to brølere mot Strømsgodset ble avgjørende i Drammen.

Vålerenga tapte 2-1 etter en forestilling hvor Oslo-laget egentlig lot seg overkjøre. Tilfeldighetene skulle ha det til at det ble keepertabbene som bikket oppgjøret i Godsets favør - den siste av dem helt i sluttminuttene, etter at Bojan Zajic like før hadde utliknet på VIFs eneste sjanse i oppgjøret.

- Jeg har vondt i magen. Jeg vet hvor mye dette betyr for veldig mange mennesker i og rundt Vålerenga, sier Kongshavn når Dagbladet intervjuer ham.

- Så det er så klart ikke noe gøy. Det er det verste jeg har vært med på på fotballbanen. Men det må vel erfares dette også, legger han til.

- Helt utilgivelig - Hvordan opplevde du de to situasjonene?

- Det første - der mistet jeg blikket på ballen en bitteliten stund. Da er tilfeldighetene så pass kyniske at den glipper inn mellom beina mine. Det skal aldri skje, og det er altfor dårlig av meg, sier Kongshavn om langskuddet fra Stefan Johansen - som han egentlig fikk rett på seg.

- På den andre skulle jeg ut og bokse ballen, men traff altfor lavt. Da gikk den videre inn i nettet. Det er helt utilgivelig.

Nå venter noen utfordrende dager for den unge keeperen, som har vært førstevalg mellom Vålerengas stenger siden sesongstarten i mars.

- Jeg er ikke bekymret for min mentale helse, for å si det sånn. Men jeg har veldig vondt i magen nå, og dette kommer ikke til å gå over med det første. Jeg vet hvor viktig det er. Vi står i fare for å rykke ned, sier Kongshavn til Dagbladet.

Sa beklager til Rekdal - Hvilken støtte forventer du å få fra trener Kjetil Rekdal?

- Jeg sa beklager med en gang jeg kom inn i garderoben. Han sa da at dette er sånn som skjer, og at jeg fortsatt er ung. Men jeg skal klare å takle dette. Jeg er 22 år, og ingen junior lenger. Jeg var ute i ni måneder med skade i 2010. Jeg måtte operere tre ganger. Det klarte jeg fint, så det skal ikke være noe problem nå heller, sier Kongshavn.

- Det er fryktelig synd for Gudmund, sier trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Og for oss, selvfølgelig. Det er utrolig tungt å gå inn i garderoben nok en gang etter å ha sett et poeng glippe på slutten. Situasjonen blir jo mer og mer kritisk når du ser hvor mange poeng vi har rotet bort. Hadde vi vært på trygg grunn hadde vi kanskje spilt annerledes fra starten av mot Strømsgodset også, sier han.

Vålerenga framsto svært kyniske på Marienlyst, og spilte med fem-seks mann i forsvarsrekka i over 60 minutter.

- I dag handlet det ikke om å underholde eller spille utviklingsorientert fotball, men om å gå ut for å få poeng på bortebane mot Norges desidert beste hjemmelag, forklarer Rekdal.

- Du mener dere hadde uflaks som tapte?

- Nei, det mener jeg ikke. De hadde flest sjanser, og utvilsomt det mest kreative spillet, men det var vi som klønet det til for oss selv, svarer Rekdal.