«Jeg har ventet på RBK-nedturen»

Egil «Drillo» Olsen (59) har ventet på RBKs nedtur i Tippeligaen i flere år. Han tror trønderne vinner igjen, men at de vil få skarp konkurranse av både Brann og Stabæk. Drillo mener for øvrig at Lillestrøm er årets overraskelse.

- Jeg synes det er rart at Rosenborg ikke har fått konkurranse i toppen tidligere. Det er vanskelig å holde seg på topp i en så lang periode som trønderne har gjort, sier Drillo.

Trønderne har ni strake seriegull og kan i år ta sitt tiende. Men Nils Arne Eggens menn har slitt de siste kampene.

- RBK har i år slitt med tryggheten og rytmen i spillet. Men hvis jeg kjenner RBK-kulturen rett, tror jeg det de har opplevd vil påvirke dem positivt, og jeg tror de vinner, sier Norges tidligere landslagssjef.

LSK overrasker

- Hvem kan utfordre RBK?

- Det er klubbene som ligger nærmest på tabellen allerede. Stabæk og Brann har etter min mening det beste spillermaterialet blant utfordrerne.

- Er det noen lag som har overrasket deg positivt?

- Ut ifra spillematerialet er LSK den største positive overraskelsen i år.

- Hva synes du om kvaliteten på Tippeligaen?

- Såpass mange scoringer som det har vært i år, er ikke nødvendigvis et kvalitetsstempel. Offensivt holder Tippeliga-lagene bra nivå. De spiller stort sett gjennombruddshissig og har gode kvaliteter.

Følger mye med

Når det gjelder den defensive biten, bruker han Rosenborgs spill i 3- 3-kampen mot Brann som eksempel.

- RBK tok for store risker og mistet ballen i upressete situasjoner, sier Drillo, som sier han følger mer med på Tippeligaen nå enn da han trente Drillos.

- Da kikket jeg stort sett etter enkeltspillere. Nå ser jeg kampene på en annen måte. Jeg ser minst en kamp hver helg og følger mer med nå, sier Drillo, som er i kjempehumør.

- Jeg suser rundt. Det er ikke mindre enn 14 dager siden jeg opererte ryggen, og jeg er overrasket over at det har gått veldig kjapt å komme i form.

- Får vi se deg som trener igjen?

- Kanskje, kanskje ikke.

FØLGER MER MED: Drillo følger mer med på Tippeligaen nå enn da han var landslagssjef.