- Jeg har voldsom respekt for Norge

Spania-sjefen minner om Norges playoff-seier mot Frankrike.

KARER SOM KAN SKAPE TRØBBEL FOR NORGE: Både Alvaro Morata og Isco scoret mot Nederland i kveld. Nå skal de bryne seg på norsk motstand i semifinalen.foto: AFP  / GALI TIBBON
KARER SOM KAN SKAPE TRØBBEL FOR NORGE: Både Alvaro Morata og Isco scoret mot Nederland i kveld. Nå skal de bryne seg på norsk motstand i semifinalen.foto: AFP / GALI TIBBONVis mer

PETAH TIKVA (Dagbladet): Spania vant som de ville mot et Nederland som hadde byttet ut hele startelleveren sin før møtet med spanjolene. Men også Spania hadde rullert godt på laget som møtte Nederland.

Likevel var det aldri tvil om hvilket lag som var best på HaMoshava stadion i Petah Tikva i kveld, og premien i enden av kampen er et semifinaleoppgjør mot Norge lørdag.

Det var kanskje derfor Spania startet med blant andre Isco og Thiago fra start.

Respekt
Likevel tar ikke Spania-sjefen tar ikke lett på Norge.

- Jeg syns Norge har et veldig sterkt lag. De er fysisk sterke og gode taktiske. Vi spilte mot dem i mars og slo dem da, men dette kommer til å bli en helt annen kamp. Jeg har voldsom repekt for Norge, sier Julen Lopetegui på pressekonferansen etter kampen.

- Var det viktig for dere å vinne denne gruppa nå, slik at dere møter Norge i semifinalen?

- Vi tenkte ikke på hvem vi skulle møte i semifinalen da vi gikk utpå der i dag. Vi konsentrerte oss om å spille denne kampen, og å la alle spillerne få spilletid. Etter denne kampen begynner vi å tenke på Norge, sier Lopetegui til Dagbladet.

Ikke bare å hente tittelen
- Jeg husker godt at Norge slo Frankrike i playoffen til mesterskapet. Det var et bra resultat. Norge har gode spillere, sier han, men vil ikke trekke fram enkeltspillere før møtet med Norge.

- Men med denne maktdemonstrasjonen mot Nederland er det vel bare tittelen som gjelder?

- Den neste kampen blir vanskelig for oss, det er ikke bare å hente tittelen, understreker Lopetegui.