IKKE PERLEVENNER: Fredrik Ljungberg og Zlatan Ibrahimovic var blant de aller største stjernene i det svenske landslaget, men privat var de knapt på talefot. Zlatan irriterte seg grenseløst over det han opplevde som primadonnanykker hos den tidligere Arsenal-spilleren. Foto:  (AP Photo/Martin Meissner)
IKKE PERLEVENNER: Fredrik Ljungberg og Zlatan Ibrahimovic var blant de aller største stjernene i det svenske landslaget, men privat var de knapt på talefot. Zlatan irriterte seg grenseløst over det han opplevde som primadonnanykker hos den tidligere Arsenal-spilleren. Foto: (AP Photo/Martin Meissner)Vis mer

«Jeg har vondt i ryggen. Ojojoj. Jeg kan ikke kjøre med den vanlige bussen»

Zlatan latterliggjør «primadonnaen» Ljungberg.

(Dagbladet): Intriger, spillere som ikke går overens og slossing på trening.

Det er ikke nødvendigvis harmonien i spillergruppa som har ført det svenske fotballandslaget til sluttspill eller sluttspill - opp gjennom årene har det i hvert fall lekket ut flere historier om interne stridigheter i spillergruppa.

I sin ferske selvbiografi, «Jag är Zlatan Ibrahimovic», forteller den største stjerna av dem alle detaljert om livet fra innsida.

Syrlige stikk mot Ljungberg
Expressen har fått tilgang til et utdrag der Zlatan slakter kaptein Fredrik Ljungberg etter noter. De to tilhørte hver sin gjeng på landslaget, og i boka røper Zlatan at han irriterte seg stort over det han betegner som primadonnanykker hos den tidligere Arsenal-profilen.

- Vi var en fin gjeng med bra karer og én primadonna. Primadonnaen kjørte på med våset sitt. «I Arsenal, forstår dere, der gjør vi ting sånn. Det er faktisk sånn man skal gjøre. For i Arsenal vet man dette», skriver Zlatan syrlig.

Før han følger opp med å herme etter sytingen fra Ljungberg.

- Den stilen hans, jeg ble lei av det. «Jeg har vondt i ryggen. Ojojoj. Jeg kan ikke kjøre med den vanlige bussen, jeg må ha min egen. Jeg må ha det og det». Hvem faen var han som trodde han var noe bedre enn oss?

Vilt basketak
Ljungberg har vært i opptil flere klinsjer med andre spillere på landslaget, blant annet har han og Olof Mellberg barket sammen ved et par anledninger.

Den mest kjente episoden er fra VM i 2002, da det brøt ut et voldsomt basketak mellom de to mens kameraene fanget opp alt som skjedde. Mellberg er for øvrig en del av klikken som er blitt kalt «Zlatangänget» i svensk presse - mens Ljungberg har tilhørt en annen klikk.

Zlatan og Mellberg ble kastet ut av landslagstroppen etter å gått en tur på byen før en EM-kvalifiseringskamp mot Liechtenstein i 2006. Zlatan svarte med å boikotte landslaget, før han lot seg overtale til å returnere.

Ljungberg avsluttet landslagskarrieren i 2008. Konfrontert med Zlatans lite flatterende karakteristikker i boka, svarer agent Phil Smith slik:

- Jeg synes han skal skaffe seg et liv. Det finnes ikke mer å si. Vær så snill, la Ljungberg få fred. Alle får gjøre som de vil, og «Freddie» vil konsentrere seg om å spille fotball i Japan. Han kommer virkelig ikke til å lese Zlatans bok, sier han til Expressen.