- Jeg hater sånne spillere

Åge Hareide reagerer på Costa-filming.

• Chelsea - Dynamo Kiev 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Det flommer over av kritiske spørsmål, hån og press utenfra, men i egen menighet har Jose Mourinho fortsatt full støtte. Den portugisiske mangerens navn runget over Stamford Bridge i det spillerne entret gressmatta til kveldens CL-oppgjør mot Dynamo Kiev.

Et tydelig signal fra de som betaler for gildet.

Og Chelsea ga supporteren det de kom for: Tre poeng. 

Etter at Dragovic først satte ballen i eget nett før pause, svaret han med å utligne etter at Begovic kommet totalt i boksen og lot målet stå vidåpent. Men Willian, som har vært en av få spillere som har levert for Chelsea i høst, sikret tre poeng med en frisparkperle.

- Seieren er en stor lettelse. Spillerne fortjente å få kompensasjon for det harde arbeidet de har lagt ned. Forskjellen fra de siste kampene er at vi i dag hadde selvtillit også i negative perioder, sa Chelsea-manager José Mourinho.

Om Willians frisparkperle sa han:
- Han spiller veldig bra for tiden, ikke bare i dag. Han spilt bra i lang tid. Alle gjorde sin del av jobben. Det er lett å peke på Willian etter hans arbeidsinnsats, kvalitet med ballen, deltakelsen i den første scoringen og kvaliteten i den andre.

- Tamt  Chelsea  tok kommando fra start.  De hadde full kontroll på det meste på banen, men greide ikke å utnytte at Dynamo Kiev var mest opptatt av å ta med ett poeng hjem til Ukraina.

Det gikk rett og slett tregt med Chelsea den første halvtimen.

- Det har vært veldig tamt, sa Viasats Vidar Davidsen.

Men så fikk Chelsea hjelpen de trengte av Dragovic. Willian kom seg rundt på kanten og slo et knallhard innlegg. For hardt for Kiev-forsvareren som helt upresset stupheadet ballen i eget mål.

Flaks, men akkurat det Chelsea trengte for å starte klatringen opp av hullet de har gravd seg ned i.

Og det var tydelig at målet hjalp på. Plutselig sang supportene Mourinhos navn igjen, og Chelsea-spillerne lirket girspaken i et høyere gir.

Filmet Like før pause skrek samtlige Chelsea-fans på stadium. Chelseas offisielle Twitter-konto og Jose Mourinho på straffespark da Diego Costa falt i bakken inne i boksen.

Med en gang så det ut som de hadde en sak, med reprisen viste at Costas stup var velregissert og planlagt.

I Viasat-studioet reagerte ekspertene:

- Han bare kaster seg framover, sa Morten Langli.

Malmö-trener Åge Hareide tok det enda lenger:

- Jeg hater sånne spillere. Det er vanskelig for dommeren og det setter dem i en vanskelig situasjon. Det er fort at de får straffe på hjemmebane.  Gi han gult, og et gult kort til hvis han gjør det igjen og send han opp på tribunen.

- Det er dive, fulgte Jan Åge Fjørtoft opp.

Utligning og frisparkperle Ut over i den andre omgangen kom Kiev mer og mer med i  kampen. Chelsea hadde aller sjansers mor til å punktere da Kurt Zouma flikket ballen utenfor fra fire meter, men London-laget greide aldri å avgjøre.

Og da skjer det som ofte skjer med lag i motgang: De går på en ny smell.

Kvarteret før slutt utlignet Dragovic. Dermed gjorde midtstopperen opp for egen feil i første omgang, men han bør sende en blomsterbukett til Asmir Begovic.

Chelsea-keeperen bommet totalt på ballen på et innlegg, og lot buret stå vidåpent da nedfallsfruktene landet i beina til Dragovic.

Men Kiev var ikke lenge i paradis. Noen minutter etterpå fikk Chelsea et frispark, og Willian limte ballen rett under tverrliggeren -  utakbart for Dynamo-keeperen.

Et herlig frispark og tre etterlengte poeng for Mourinhos menn.


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram