- Jeg hatet Gary Neville første gangen jeg møtte ham

Uniteds 92-gjeng snakker ut i ny dokumentar. Se traileren.

(Dagbladet): I går kom dokumentaren «The Class of '92» ut. Filmen handler, som tittelen antyder, om den gylne Manchester United-generasjonen med David Beckham, Paul Scholes, Ryan Giggs, Gary Neville, Phil Neville og Nicky Butt.

Dokumentaren tar for seg perioden fra 1992, hvor flere av gutta var med på å vinne FA Youth Cup, til 1999, da Manchester United vant The Treble.

Filmskaperne Ben Turner og Gabe Turner har fått frie tøyler til å intervjue alle seks.

- Kunne drepe folk I et intervju med BBC i forbindelse med premieren avslører gjengen at det ikke alltid var like rosenrødt da de var talentfulle unggutter.

- Jeg hatet Gary Neville første gangen jeg møte ham. Jeg spilte for et guttelag i Manchester mot hans Bury, og det var en fyr på backen som nektet å slutte å snakke under kampen. Han gjør det fortsatt - han nekter å holde kjeft. Jeg hatet ham og ville takle ham, sier Nicky Butt til BBC.

Også David Beckham forteller at stemninga dem i mellom ikke var den helt beste da de møttes på starten av 1990-tallet.

- I begynnelsen likte vi ikke hverandre så godt som vi gjør nå, sier Beckham, og drar fram et eksempel som forklarer noe av grunnen til nettopp det.

- Paul Scholes kunne drepe folk hvis han ikke traff ballen med taklingene sine. Men han var utrolig talentfull, og jeg er stolt over å ha spilt på samme lag som ham.

Stort Solskjær-øyeblikk I tillegg til kinopremieren i går, kom filmen også ut på DVD i går. På Amazon loves dyptgående intervjuer med alle seks, samt ny informasjon som ikke har vært kjent tidligere. Andre store stjerner som har blitt intervjuet i forbindelse med filmen er blant annet Zinedine Zidane, Eric Cantona og tidligere statsminister Tony Blair.

Også Ole Gunnar Solskjær blir trukket fram i intervjuet med BBC, når spillerne blir spurt om den magiske 99-sesongen. Molde-treneren avgjorde som kjent Champions League-finalen i Barcelona på overtid.

- Øybelikket da Ole Gunnar Solskjær stakk ut foten og ballen gikk inn i nettet var et fantastisk øyeblikk for fansen, for alle involverte, for alle som var tilstede, sier Gary Neville.

Har du ikke mulighet til å dra til England for å se filmen på kino, er den tilgjengelig for en drøy hundrelapp i flere nettbutikker.