- Jeg heller mot at det var tilsiktet

Dommeren har sett Kovacs-albuen på nytt.

||| (Dagbladet): 19 minutter ut i oppgjøret mellom Odd og Stabæk gikk Stabæk-stopper Bjarni Eiriksson i bakken, etter å ha fått en albue fra Peter Kovacs i ansiktet.

Dommer Per Ivar Staberg stoppet ikke spillet, og etter kampen fortalte Odd-spissen at han ikke traff Stabæk-spilleren med vilje.

- Jeg prøvde å snu meg, og jeg innrømmer at jeg traff han med albuen. Men dommeren fortalte meg at det var ingen grunn til rødt kort, sa Kovacs til Dagbladet.

- Ikke et hendig uhell
Staberg bekrefter overfor Dagbladet i ettermiddag at han under kampen fortalte spillere på banen at han ikke så noe ulovlig. Derfor blåste han ikke.

Nå har Harstad-dommeren kikket på TV-bildene, og endret oppfatning. Kovas hadde fått rødt kort, dersom Staberg hadde sett episoden bedre.

- Konklusjonen er at det er en albue som treffer Stabæk-stopperen på hakespissen. Det er veldig vanskelig for en dommer å si om det er tilsiktet. Men jeg heller mot at den er tilsiktet, sier Staberg.

Der har han fortalt dommersjef Rune Pedersen i dag, under praten tippeligadommerne har etter hver runde.

- Det ser ikke ut som et hendelig uhell, sier Staberg til Dagbladet og understreker at han ikke sitter med fasiten.

NFF får saken
- Min samtale med Rune dreide seg om at det. Jeg er ikke 100 prosent sikker.

Nå er det opp til Norges Fotballforbund om Kovacs-albuen blir en disiplinærsak som kan føre til at Odds ungarske spiss får karantene.

Dommersjef Pedersen besvarte ikke Dagbladets henvendelse i ettermiddag.

IKKE MED VILJE: Peter Kovas følte seg frikjent av dommeren i går kveld, men nå har Per Ivar Staberg endret oppfatning. Foto: TV 2-Sporten
IKKE MED VILJE: Peter Kovas følte seg frikjent av dommeren i går kveld, men nå har Per Ivar Staberg endret oppfatning. Foto: TV 2-Sporten Vis mer