- Jeg heter Therese Johaug. I Norge er jeg en stor stjerne

Langrennsheltenes stjernestatus forbløffer i Canada.

ENDELIG UKJENTE: De norske langrennsheltene er vant til enorm oppmerksomhet. I Canada slipper de unna mye av det. Her fra venstre Petter Northug, Ingvild Flugstad Østberg, Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby på medietreffet tidligere i uka.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
ENDELIG UKJENTE: De norske langrennsheltene er vant til enorm oppmerksomhet. I Canada slipper de unna mye av det. Her fra venstre Petter Northug, Ingvild Flugstad Østberg, Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby på medietreffet tidligere i uka. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Noen ganger er det fint med andres perspektiv på noe man selv kjenner godt. CBC News Ottawa har definitivt levert et sånt etter langrennslandslagets pressetreff i Canada for to dager siden.

For selv om landet arrangerer nyvinningen Ski Tour Canada i år, er ikke langrenn på langt nær like stort der borte som her.

Reporter Hallie Cotnam dro på pressetreffet full av forventning om å få snakke med løperne som er superstjerner i Norge, og resultat er fascinerende lytting for oss som hører disse nordmennene på TV jevnlig.

For kanadiernes vinkling får åpenbart også «guarden» til de norske utøverne noe ned, og Therese Johaug, Petter Northug og de andre snakker svært åpent om hvor behagelig det er å plutselig å være anonym i et annet land.

- Jeg heter Therese Johaug. I Norge er jeg en stor stjerne, sier Johaug i bestilt introduksjon til CBC Ottawa, og innrømmer at det er greit å slippe akkurat den biten innimellom.

- Hvis jeg går rundt i byen, vil alle ta bilder av meg eller få autografer. Noen ganger misliker jeg det, for alle vet hvem du er, uansett hvor du er. Og hvis du gjør noe, så vet du at alle ser på deg og følger med på hva du gjør, sier den norske jenta, og får støtte av Martin Johnsrud Sundby:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer