- Jeg hever Norge

John Carew kommer som et etterlengtet offensivt pust inn i den norske landslagstroppen.

- Når jeg er i form, mener jeg at jeg er med på å heve Norge, sier en tent Carew til Dagbladet.

Fem kilo lettere, og mer voksen og reflektert i framtoningen, står Valencia-spissen fram som en potensiell redningsmann for et landslag som sliter med et rykte om at de er tafatte og feige.

- Folk glemmer fort. Vi har gode spisser. I forrige kvalik scora jeg fem mål på seks kamper. Det er et bra snitt. Hver gang vi taper, begynner alle å rope om at vi er for dårlige framover. Jeg mener historien taler imot det, sier Carew.

Står samlet

Han har registrert bråket rundt Lars Bohinens uttalelser fra sin utpost i Spania.

- Jeg kjenner meg ikke igjen i det Lars sier, og synes kanskje at han forsnakker seg litt. Utover det vil jeg ikke kommentere påstandene om at det er uenighet i troppen. Vi er 20 mann som står samlet. Vi er lojale, og folk får aldri vite av noen av oss hva som foregår mellom oss når vi er samlet. Og det gjelder både positive og negative ting.

Om Bohinen har Carew bare én kommentar.

- Lars er en god venn av meg. Mulig han sier det han sier fordi han er bitter for at Semb aldri har brukt ham på landslaget. Jeg aner ikke.

«Go'en» i hodet

Carew vektlegger også det Semb lenge har prøvd å fortelle folket: At det ikke er naturlig å forvente at Norge skal vinne mot verdensnasjoner som Nederland.

- Nederland, og land som Italia og Spania, har bedre spillere enn oss. Det må vi alle bare godta at er sant. Vår mulighet ligger i å ta dem på innstilling, og få den rette «go'en» i hodet. Semb bruker å si at vi kan bli verdens beste i å bruke hodet. Ha rett innstilling. Får vi til det, kan det gå riktig bra, sier Carew.

Seriestart

Søndag er det sesongpremiere i den spanske toppserien. Carew og Valencia reiser til ferieøya Mallorca søndag.

- Jeg vet ikke om jeg spiller før halvannen time før kamp. Jeg håper det, og har fått noen positive signaler. Uansett er det viktigste for meg nå å spille meg i form og komme meg på laget her i Valencia. Gjør jeg det, kan jeg prestere bra for Norge også.

REDNINGSMANN? John Carew står frem som en potensiell redningsmann for et landslag som sliter med et rykte om at de både er tafatte og feige. Bildet er fra en tidligere landslagssamling.