KUTTER LANDSLAGET: Ennamuel Adebayor tas hånd om etter maskingeværangrepet mot Togos lagbuss i forkant av afrikamesterskapet 8. januar. Adebayor har vurdert situasjonen i månedene som har gått, og bestemt seg for å gi seg som landslagsspiller. Foto: AP/Scanpix
KUTTER LANDSLAGET: Ennamuel Adebayor tas hånd om etter maskingeværangrepet mot Togos lagbuss i forkant av afrikamesterskapet 8. januar. Adebayor har vurdert situasjonen i månedene som har gått, og bestemt seg for å gi seg som landslagsspiller. Foto: AP/ScanpixVis mer

- Jeg hjemsøkes fortsatt av det som skjedde

Adebayor kutter spill for Togo etter bussattentatet.

||| (Dagbladet): Manchester Citys Emmanuel Adebayor kunngjorde i dag via Citys hjemmeside at han gir seg som landslagsspiller for Togo.

Adebayor skulle være kaptein for landet i vinterens afrikamesterskap, men lagbussen til Togo ble angrepet med maskingevær.

Bussjåføren, en assistenttrener og Togos pressetalsmann ble drept, og flere spillere skadd i angrepet.  Adebayor har fortalt at han holdt pressetalsmannen i armene da han døde.

- Jeg har vurdert følelsene mine i ukene og månedene etter angrepet, og jeg hjemsøkes fortsatt av hendelsene jeg ble vitne til den grusomme ettermiddagen på Togos lagbuss. Vi var bare fotballspillere på vei for å spille en fotballkamp og representere laget vårt, men ble angrepet av folk som ønsket å drepe oss alle. Det er et øyeblikk jeg aldri vil glemme, og som jeg ikke ønsker å oppleve igjen, sier Adebayor i pressemeldingen.

Han sier han håper lagkameratene klarer å legge hendelsen bak seg, og ønsker Togo lykke til framover. Men selv ønsker han altså ikke å være med videre.

Men han vil alltid føle en sterk tilknytning til de andre som var utsatt for attentatet i januar.

- De som var på den bussen sammen vil for alltid være knyttet sammen gjennom et spesielt bånd - vi er brødre. Landslaget og folket til Togo vil alltid stå hjertet mitt nær, og jeg ønsker dem all suksess i utfordringene de står overfor i framtida, sier han.