Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg holdt på å begynne å gråte på flyet på vei hjem

X-Games-vinner Silje Norendal er tilbake i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Lørdag kveld norsk tid tok Kongsberg-jenta Silje Norendal gull i X-Games i Aspen etter en fantastisk sisteomgang.

Norendal vant foran storfavoritt, amerikanske Jamie Anderson, og canadiske Spencer O'Brien. Etterpå ble hun hyllet av landslagssjef Thomas Harstad:

- Dette sier noe om selvtilliten foran OL, og er utviltsomt en fantastisk oppkjøring foran Sotsji, sa Harstad til Dagbladet.

Lang hjemreise I formiddag landet Norendal og X-Games-bronsevinner Ståle Sandbech på Gardermoen etter en lang reise fra Colorado, via New York.

Norendal viste fram gullmedaljen til pressen, og fortalte at det viktigste for henne nå er å slappe av de neste dagene.

- Nå skal jeg slappe av med familie og venner. Det blir mye tid på sofaen, soving og bare la ting synke inn og kroppen roe seg ned litt. Etter det skal vi en tur til Trysil, før vi drar til Sotsji, sier Norendal til Dagbladet.

20-åringen, som nå seiler opp som et av Norges største gullhåp før OL, forteller at det var først på flyet hjem X-Games-seieren så smått begynte å gå ordentlig opp for henne.

- Nesten som et OL-gull - Det har ikke helt gått opp for meg. Jeg hadde ikke helt forventet det i Aspen. Jeg holdt på å begynne å gråte på flyet på vei hjem, så jeg tror det gikk litt opp for meg da. Da fikk jeg tenkt litt over alt som har skjedd, sier hun.

- Hvor stort er X-Games-gullet i Aspen?

- Aspen er det største. Det var stort da jeg vant europeiske X-Games i fjor, men da fikk jeg høre at Aspen er mye større, og det er det. Vi setter det nesten like høyt som et OL-gull, sier Norendal til Dagbladet.

• Resten av intervjuet med Silje Norendal kan du se i videovinduet over!

Hele Norges coronakart