Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Femmila i Holmenkollen

- Jeg holdt på å bli kvalt av bålrøyk på Frognerseteren

Femmilsvinner Martin Johnsrud Sundby mener det ikke finnes makan til Holmenkollen. 

TIL TOPPS:  Martin Johnsrud Sundby tok seg helt ut på femmila og gikk først i mål. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
TIL TOPPS:  Martin Johnsrud Sundby tok seg helt ut på femmila og gikk først i mål. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby beskriver stemningen på lørdagens 50-kilometer i Holmenkollen som «helt vanvittig». Tusener på tusener hadde tatt oppstilling langs løypa, og spesielt god var stemningen på Frognerseteren.

- Det høres teit ut å si det: Men jeg får øresus. Og det sitter igjen et par dager når du passerer Frognerseteren seks ganger. Iivo (Niskanen, nummer to) sa det samme. Han hørte dårlig på det ene øret etter at vi hadde gått på inneren hele tida, forteller Sundby.

GOD ATMOSFÆRE: Martin Johnsrud Sundby skryter hemningsløst av stemningen i Holmenkollen lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
GOD ATMOSFÆRE: Martin Johnsrud Sundby skryter hemningsløst av stemningen i Holmenkollen lørdag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

- Holmenkollen kan ikke sammenliknes med noe annet. Det er det råeste stedet for oss å konkurrere. Det gir vanvittig med energi, selv om jeg holdt på å bli kvalt av bålrøyk på Frognerseteren, forteller Sundby, som kanskje er Norges mest kjente astmatiker.

Brutal femmil

Han gjorde det han ikke klarte på femmila i VM - å gå til topps. Men en seier i Holmenkollen er ikke så verst det heller.

- Jeg fikk det jeg ba om. En brutal femmil. Og det ble det, påpeker han.

Usikker på Canada

Sundby er allerede vinner av verdenscupen sammenlagt. Derfor er han usikker på om han tar med seg verdenscupavslutningen i Canada i neste uke.

- Jeg har ikke bestemt meg for om jeg drar til Canada, eller om jeg skal prøve å matche meg mot de beste langdistanseløperne i verden fra Rena til Lillehammer neste helg, sier han.

- Det frister å matche den gjengen og se hvor rå de er på staking. Jeg bestemmer meg i løpet av mandagen, forteller lørdagens femmilsvinner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media