Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Jeg holdt på å gjøre i buksa

Ferguson om da skinheads fra Leeds ville ta ham.

MÅ BE SPILLERNE OPPFØRE SEG: Sir Alex Ferguson er fullstendig klar over klimaet som gjerne preger oppgjørere mellom Manchester United og Leeds, og varsler at han vil be spillerne holde følelsene i sjakk ute på banen for å unngå å fyre opp publikum ytterligere. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES.
MÅ BE SPILLERNE OPPFØRE SEG: Sir Alex Ferguson er fullstendig klar over klimaet som gjerne preger oppgjørere mellom Manchester United og Leeds, og varsler at han vil be spillerne holde følelsene i sjakk ute på banen for å unngå å fyre opp publikum ytterligere. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES. Vis mer

||| (Dagbladet): 42 plasser skiller Manchester United og Leeds i ligasystemet.

Det er likevel av underordnet betydning når de to gamle erkerivalene braker sammen i FA-cupens 3. runde i morgen, i et oppgjør som har vært sårt savnet av begge klubbers supportere.

Ikke minst av sir Alex Ferguson, som kjenner rivaliseringen bedre enn de fleste. Derfor går ikke skotten i den klassiske undervurderingsfella på Old Trafford - han tror snarere han må be spillerne sine roe ned tenningsnivået.

- Jeg trenger ikke å understreke hva Leeds har vært for Manchester United opp gjennom årene. Det kommer til å bli et fantastisk oppgjør, som det har blitt hver gang vi har møttes. Men det vil også være en grad av fiendlighet, som gjør at vi må be spillerne oppføre seg ute på banen. For det er ingen grunn til å fyre opp stemningen ytterligere, sier Ferguson ifølge The Guardian.

Slapp med skrekken
Helt siden FA-cuptrekningen ble kjent har Manchester United-fansen ladet opp med anti-Leeds-sanger under kampene, og hatet er definitivt gjensidig.

Ferguson var selv involvert i en episode utenfor Elland Road etter å ha tatt turen for å se de hvite spille. På vei hjem ble han stående og vente på grønt lys utenfor stadion da noen Leeds-supportere fikk øye på ham.

- Det var en gruppe med 20-30 supportere, skinheads, som fikk øye på meg. De ropte «Ferguson!» og løp over gata. Jeg hadde fortsatt rødt lys, og holdt på å gjøre i buksa etter hvert som de kom nærmere. Så gikk lyset fra rødt til gult, og jeg kom meg unna, sier Ferguson, mens han lager lyden av hjul som spinner avgårde.

Politiet forventer bråk
Men om den opplevelsen var av den ubehagelige sorten for United-manageren, gleder han definitivt langt mer til i morgen enn hva politiet gjør.

Lovens lange arm har betegnet kampen som et høyrisiko-oppgjør, og kommer til å stille langt mer mannssterke enn hva som er vanlig.

- Leeds kommer med 8000 fans, og det kommer til å bli en travel dag for politiet. Men stemningen vil være fantastisk, sier han.

SISTE MØTE: Manchester United og Leeds er gamle erkerivaler, men har ikke møttes siden Leeds rykket ned fra Premier League i 2004. Her er Eirik Bakke i duell med Ryan Giggs. 
AFP photo/Paul Barker
SISTE MØTE: Manchester United og Leeds er gamle erkerivaler, men har ikke møttes siden Leeds rykket ned fra Premier League i 2004. Her er Eirik Bakke i duell med Ryan Giggs. AFP photo/Paul Barker Vis mer